Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σταματά η διανομή γνωστού φαρμάκου για το στομάχι – Είναι ύποπτο για καρκίνο

Σταματά η διανομή γνωστού φαρμάκου για το στομάχι – Είναι ύποπτο για καρκίνο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Καρκίνος, Φάρμακα,

Διακοπή στη διανομή του Zantac αποφάσισε η εταιρεία Sandoz,υπό τον φόβο ότι περιέχει καρκινογόνο ουσία.

Η Sandoz ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι σταμάτησε τη διανομή των νέων προμηθειών του φαρμάκου σε όλες τις αγορές της, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Καναδά, καθώς ένα δυνητικά καρκινογόνο συστατικό εντοπίστηκε τόσο σε επώνυμες, όσο και σε γενόσημες εκδόσεις του φαρμάκου.

Η ελβετική φαρμακοβιομηχανία (είναι θυγατρική της Novartis) ανακοίνωσε ότι σταματά τη διανομή του Zanatc, αφού εντοπίστηκε η ουσία Ν-νιτροδοδιμεθυλαμίνη (NDMA).

Σημειώνεται ότι το φάρμακο που περιέχει ρανιτιδίνη (ranitidine), κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1977 με την εμπορική ονομασία Zantac και την άδεια κυκλοφορίας να έχει τότε κατοχυρωθεί στην βρετανική φαρμακοβιομηχανία GlaxoSmithKline. Μετά τη λήξη της πατέντας, η ρανιτιδίνη συνέχισε να παράγεται ως γενόσημο φάρμακο από πολλές φαρμακευτικές εταιρείες και μέχρι σήμερα αποτελεί ένα από τα εμπορικότερα σκευάσματα για το πεπτικό σύστημα που χορηγείται, είτε με είτε χωρίς ιατρική συνταγή.

Η διακοπή της διανομής, όπως αναφέρει το Reuters, διαφέρει από την ανάκληση ενός φαρμάκου και σημαίνει ότι το υπάρχον απόθεμα του Zantac στα φαρμακεία μπορεί να πωληθεί.

Ούτε η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ούτε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ζήτησαν από τους ασθενείς να σταματήσουν να παίρνουν το φάρμακο όταν οι ρυθμιστικές Αρχές δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι επανεξετάζουν πόσο ασφαλές είναι και πόσο επικίνδυνη είναι η ποσότητα της ουσίας που βρέθηκε να περιέχεται στο Zantac.

Σε ανακοίνωσή της η φαρμακοβιομηχανία σημείωσε ότι η διακοπή της διανομής του φαρμάκου είναι ένα βήμα πρόληψης όσο η έρευνα για την ουσία που περιέχει το Zantac είναι σε εξέλιξη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κέιτ Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Ο καρκίνος της Κέιτ – Παγκόσμια συγκίνηση, αναλυτικά η κατάσταση

Κέιτ Μίντλετον: Ανακοίνωσε ότι πάσχει από καρκίνο και άρχισε χημειοθεραπεία

Εξέταση αίματος ανιχνεύει με 83% ακρίβεια τον καρκίνο του παχέος εντέρου

Η πρώτη εγκυμοσύνη στην Ελλάδα μετά από μεταμόσχευση κρυοσυντηρημένου ωοθηκικού ιστού

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr