ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιούνκερ: Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η Βρετανία θα φύγει από την ΕΕ

Γιούνκερ: Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η Βρετανία θα φύγει από την ΕΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την πεποίθησή του ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εξέφρασε ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Επανέλαβε δε ότι σε περίπτωση ενός Brexit χωρίς συμφωνία, θα υπάρξουν σκληρά σύνορα ανάμεσα στην Βόρεια Ιρλανδία και την Ιρλανδία.

«Είμαι πεπεισμένος ότι το Brexit θα συμβεί» δήλωσε στο Sky News σε συνέντευξή του, η οποία παραχωρήθηκε πριν αποσταλούν οι τελευταίες προτάσεις του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον στις Βρυξέλλες.

Ερωτηθείς τι θα γίνει με τα ιρλανδικά σύνορα σε περίπτωση ενός no deal Brexit σημείωσε:

«Εμείς πρέπει να διασφαλίσουμε ότι τα συμφέροντα της Ε.Ε. θα θωρακιστούν και η εσωτερική αγορά θα διατηρηθεί».

Σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Pais, εν τω μεταξύ, σχολίασε πως η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι «μια τραγική στιγμή για την Ευρώπη».

Όπως είπε το Brexit «είναι αντίθετο προς την αίσθηση της ιστορίας και του πνεύματος του Ουίνστον Τσώρτσιλ, ο οποίος την εποχή του συνηγορούσε υπέρ των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης».

«Πιστεύω πως υπάρχει ακόμη η πιθανότητα να φθάσουμε σε μια συμφωνία» με το Λονδίνο, υπογράμμισε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διπλωματική Πηγή: Η Τουρκία δεν πρόκειται να ενταχθεί και να συμμετάσχει σε ευρύτερους ευρωπαϊκούς αμυντικούς μηχανισμούς όσο υφίσταται απειλή πολέμου

Κρίθηκε ένοχη η Μάντσεστερ Σίτι για τις οικονομικές παραβιάσεις – Τι ακολουθεί

Στη Μονή Σινά ο Νικόλας Φαραντούρης: «Η ελληνική σημαία κυματίζει στη μέση της ερήμου, στην πιο κρίσιμη γεωπολιτικά περιοχή της Μέσης Ανατολής»

Γραπτή Ερώτηση Φαραντούρη προς την Κάγια Κάλας για Συμφωνία Μέκκας μεταξύ Τουρκίας, Πακιστάν και Σαουδικής Αραβίας

Γλυπτά του Παρθενώνα: Σε αδιέξοδο οι συζητήσεις Αθήνας και Βρετανικού Μουσείου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr