Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον απεσταλμένο του Τραμπ γερουσιαστή Γκράχαμ για «παζάρι»

Ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον απεσταλμένο του Τραμπ γερουσιαστή Γκράχαμ για «παζάρι»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ -άνθρωπος του Ντόναλντ Τραμπ– συναντήθηκε με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Τάγιπ Ερντογάν, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ που επικαλείται και το Reuters, και δήλωσε μετά την συνάντηση ότι θα ήθελε να πάρει πίσω την σύμμαχο στο ΝΑΤΟ Τουρκία, στο πρόγραμμα παραγωγής και προμήθειας των F-35, από το οποίο εκδιώχθηκε τον Ιούλιο, όπως αναμεταδίδει η ιστοσελίδα Hellas Journal.

Επίσης έγινε γνωστό από την Τουρκική Προεδρία, ο κ. Ερντογάν και ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχαν τηλεφωνική επικοινωνία κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις τους και περιφερειακά ζητήματα.

Ο Λευκός Οίκος δεν εξέδωσε ακόμα ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Hellas Journal, το θέμα των F-35, στο οποίο αναφέρθηκε ο γερουσιαστής, πρόκειται για τη γνωστή πρόταση του κ. Γκράχαμ που εστιάζει ότι πρέπει να παραμείνουν στα κουτιά οι S-400 ώστε να δοθούν τα αμερικανικά μαχητικά F-35 στην Τουρκία.

«Προσπαθούμε να επιστρέψουν στο (πρόγραμμα των) F-35», δήλωσε στη Νέα Υόρκη ο Γκράχαμ, σύμφωνα με ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter και αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Ο γερουσιαστής σε άλλη δήλωση στο κανάλι FOX, υπογραμμίζει ότι «αν ενεργοποιήσουν τους S-400 που αγόρασαν από τη Ρωσία, θα διακόψουμε σχέσεις.

»Ελπίζω να βρούμε μια εναλλακτική λύση στους S-400».

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης δήλωσαν ότι ο Γκράχαμ συναντήθηκε με τον Ερντογάν στη Νέα Υόρκη πριν από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Στο βίντεο, ο Γκράχαμ είπε ότι με τον Ερντογάν συζήτησαν και την πιθανότητα συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου.

«Η Τουρκία είναι ένας πολύ σημαντικός σύμμαχος, όχι μόνο όταν πρόκειται για τη Συρία αλλά για ολόκληρη την περιοχή», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι θα συναντηθεί και με τον το Τραμπ στη Νέα Υόρκη αυτή την εβδομάδα, αν και ο Λευκός Οϊκος δεν ανακοίνωσε καμία συνάντηση τους ακόμα.

Σε συνέντευξή του στις αρχές του μήνα, στο Reuters δήλωσε ότι θα συζητήσει με τον Τραμπ για την αγορά του αντιαεροπορικού συστήματος Patriot από τις ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι η προσωπική του σχέση με τον Αμερικανό πρόεδρο θα μπορούσε να ξεπεράσει την κρίση που προκλήθηκε από την αγορά των S-400.

Το TRIBUNE σημειώνει ότι πολλές από τις δηλώσεις και διαρροές των Τούρκων γίνονται για τις εντυπώσεις. Το τι πραγματικά συμβαίνει θα το γνωρίζουμε μέσα στις επόμενες ημέρες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr