Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η νέα κυβέρνηση της Δανίας δίνει ώθηση στις δαπάνες μετά από χρόνια λιτότητας

Η νέα κυβέρνηση της Δανίας δίνει ώθηση στις δαπάνες μετά από χρόνια λιτότητας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δανία, Μέτε Φρέντερικσεν,

Η νέα Σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση της Δανίας με επικεφαλής την Μέτε Φρέντερικσεν δήλωσε την Τετάρτη ότι θα διαθέσει περισσότερα χρήματα για την υγειονομική περίθαλψη, την εκπαίδευση και το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας, ακολουθώντας τη δέσμευσή της να αναστρέψει μια χρόνια πορεία περικοπών των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Η κυβέρνηση δήλωσε ότι έχει περιθώρια ελιγμών για τις δαπάνες, διότι τα δημόσια οικονομικά της Δανίας ήταν σε καλή κατάσταση μετά από χρόνια λιτότητας και ότι θα αυξήσει επίσης τους φόρους στις επιχειρήσεις για να βοηθήσουν να πληρώσουν για τη μετατόπιση πολιτικής.

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, ο κύριος αρχιτέκτονας της δημιουργίας του κράτους πρόνοιας της Δανίας τον 20ό αιώνα, κέρδισε την εξουσία στις εκλογές της 5ης Ιουνίου, καθώς οι ψηφοφόροι εξεγέρθηκαν ενάντια στην λιτότητα και την άνοδο των δεξιών εθνικιστών.

Πολλοί Δανοί, οι οποίοι πληρώνουν από τους υψηλότερους φόρους στον κόσμο για να χρηματοδοτήσουν το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας, εκφράζουν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι περαιτέρω περικοπές δαπανών θα διαταράξουν τη μακρόχρονη καθολική υγειονομική περίθαλψη, την εκπαίδευση και τις υπηρεσίες για τους ηλικιωμένους.

Η κυβέρνηση με επικεφαλής την πρωθυπουργό Mette Frederiksen δήλωσε ότι θα διοχετεύσει επιπλέον κέρδη 5,4 δισεκατομμυρίων κορωνών (789 εκατομμύρια δολάρια) στην ευημερία του επόμενου έτους, συμπεριλαμβανομένης της πρόσληψης 1.000 νέων νοσοκόμων, της υποστήριξης των φτωχών οικογενειών και της αύξησης των δαπανών για την εκπαίδευση.

Τα μέτρα δαπανών θα ωθήσουν τον προϋπολογισμό της Δανίας σε έλλειμμα 0,1% του ΑΕΠ το επόμενο έτος, ωστόσο θα παραμείνει πολύ χαμηλότερο από το όριο του 3% της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ έρχεται μετά από πλεόνασμα 0,2% το 2018.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δανία: Αυξημένη η απειλή της τζιχαντιστικής τρομοκρατίας

Βασιλιάς της Δανίας ο 55χρονος Φρειδερίκος

Η Δανία θα καθυστερήσει μισό έτος την έναρξη παράδοσης F-16 στην Ουκρανία

Η Νορβηγία στέλνει δύο F-16 στη Δανία ως εκπαιδευτικά για Ουκρανούς πιλότους

Δανία: Η βασίλισσα Μαργκρέτε παραιτείται από τον θρόνο της

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr