ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντέιβιντ Ιγνατίους: Ο Τραμπ ανοίγει δρόμο στον Ερντογάν στη Συρία για αιματοχυσία και αστάθεια

Ντέιβιντ Ιγνατίους: Ο Τραμπ ανοίγει δρόμο στον Ερντογάν στη Συρία για αιματοχυσία και αστάθεια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με τρεις διαδοχικές αναρτήσεις του στο Twitter ο αρθρογράφος της «Washington Post» Ντέιβιντ Ιγνατίους, ασκεί δριμεία κριτική στην απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να επιτρέψει τουρκική εισβολή στα κουρδικά εδάφη στη βόρεια και ανατολική Συρία.

«Ο Πρόεδρος Τραμπ πρόκειται να προκαλέσει σοβαρά, επακόλουθα λάθη στη Συρία.

»Πηγές λένε ότι οι Η.Π.Α. ενημερώνουν απόψε τους Σύριους Κούρδους συμμάχους ότι οι ΗΠΑ αποχωρούν από τις θέσεις στα σύνορα της Τουρκίας, εγκαταλείποντας τον λεγόμενο “μηχανισμό ασφαλείας”, για να επιτρέψει την εισβολή των τουρκικών δυνάμεων.

»Αυτό έρχεται αφού ζητήσαμε από τις SDF να χαλάσουν όλα τα οχυρώματα και να αποτραβηχτούν πίσω από τα σύνορα, στην υπόσχεση ότι αυτό θα σταματούσε μια τουρκική επέμβαση.

»Στην πραγματικότητα, φαίνεται ότι κατέστησε ικανή μία.

»Εκτός από την εγκατάλειψη των συμμάχων, ο Τραμπ ανοίγει δρόμο για την για την τουρκική εξουσία να αρπάξει τη βορειοανατολική Συρία, που αποτελεί εγγύηση για μελλοντική αιματοχυσία και αστάθεια.

»Η στρατιωτική αποστολή στη Συρία ήταν μια σπάνια επιτυχία για την αμερικανική στρατιωτική δύναμη στη Μέση Ανατολή – που τώρα σπαταλάται για να κατευνάσει τις φιλοδοξίες του Ερντογάν».

Δείτε τις αναρτήσεις:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νέες απειλές Τραμπ σε Ιράν: «Ο χρόνος τρέχει – Δεν θα απομείνει τίποτα από εσάς»

Αυτοκινητοπομπή αναχώρησε από τη Δυτ. Λιβύη για τη Γάζα – Τουρκικός στολίσκος με «ακτιβιστές» πλέει προς τη Γάζα

Ο Τραμπ κοινοποίησε εικόνα-προειδοποίηση για «καταιγίδα που πλησιάζει»

Ισραήλ και ΗΠΑ προετοιμάζονται για νέα πλήγματα κατά του Ιράν ακόμη και την επόμενη εβδομάδα

Νεκρός ο αρχηγός της Χαμάς στη Γάζα Ιζ αλ-Ντιν αλ-Χαντάντ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr