Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μέρκελ και Μακρόν σχεδιάζουν «λύσεις» κατά Ερντογάν για τους Κούρδους της Συρίας

Μέρκελ και Μακρόν σχεδιάζουν «λύσεις» κατά Ερντογάν για τους Κούρδους της Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κοινό μέτωπο ενάντια στην τουρκική επιχείρηση στη βόρεια Συρία χτίζουν Γαλλία και Γερμανία, όπως κατέστησαν σαφές ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ από το Παρίσι επισημαίνοντας από κοινού ότι δεν μπορούν να αποδεχτούν άλλο «αυτήν την κατάσταση ενάντια των Κούρδων» και επισημαίνοντας την άμεση ανάγκη μίας «άλλης λύσης».

Γαλλία και Γερμανία ανακοίνωσαν αμφότερες χθες ότι διακόπτουν τις εξαγωγές προς την Τουρκία παντός είδους πολεμικού υλικού που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο πλαίσιο της επίθεσης στη Συρία.

Η τουρκική επίθεση εναντίον των κουρδικών δυνάμεων στην Συρία απειλεί «να δημιουργήσει μη αντιμετωπίσιμη ανθρωπιστική κρίση και να βοηθήσει στην επανεμφάνιση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος» στην περιοχή», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος υποδεχόμενος την καγκελάριο της Γερμανίας απόψε στο Παρίσι.

«Η κοινή μας βούληση είναι να τερματιστεί αυτή η επίθεση. Πεποίθησή και των δύο μας είναι ότι αυτή η επίθεση δημιουργεί το κίνδυνο από την μία πλευρά, και το διαπιστώνουμε ήδη επί του πεδίου, να δημιουργηθεί μία μη αντιμετωπίσιμη ανθρωπιστική κρίση και, από την άλλη πλευρά, να βοηθήσει στην επανεμφάνιση του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή», δήλωσε ο Μακρον, ο οποίος συγκαλεί απόψε αμυντικό συμβούλιο.

«Υπάρχουν ανθρωπιστικοί λόγοι», δήλωσε από την πλευρά της η Μέρκελ για να προσθέσει ευθύς αμέσως ότι η δεν μπορεί να συνεχιστεί η κατάσταση αυτή εις βάρος των Κούρδων.

«Πρέπει να βρεθεί οπωσδήποτε μία άλλη λύση», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος, η οποία διεμήνυσε το ίδιο ακριβώς και στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον οποίο μίλησε σήμερα Κυριακή τηλεφωνικά επί μία ώρα.

«Η καγκελάριος υποστήριξε τον άμεσο τερματισμό της στρατιωτικής επιχείρησης», δήλωσε σε ανακοίνωση του, εκπρόσωπος της καγκελαρίας.

Η τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποιήθηκε έπειτα από αίτημα του προέδρου Ερντογάν.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους χθες, τα υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών της Γαλλίας δήλωσαν ότι διακόπτουν τις εξαγωγές προς την Τουρκία παντός είδους πολεμικού υλικού που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο πλαίσιο της επίθεσης στη Συρία.

«Η απόφαση είναι αμέσου εφαρμογής, Το συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης το οποίο θα συνέλθει στις 14 Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο θα δώσει την ευκαιρία για τον συντονισμό μίας ευρωπαϊκής προσέγγισης προς την κατεύθυνση αυτή», αναφερόταν στην ανακοίνωση.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας δήλωσε επίσης στην εφημερίδα «Bild Am Sonntag» ότι «η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν θα εκδώσει νέες άδειες εξαγωγής για το σύνολο του στρατιωτικού εξοπλισμού που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από την Τουρκία στην Συρία, καθώς είναι αντίθετη στο υπόβαθρο της τουρκικής επιθετικής ενέργειας στα βορειοανατολικά της Συρίας.

Η Γερμανία έκανε εξαγωγές όπλων οικονομικής αξίας 243 εκατομμυρίων ευρώ (268 εκατομμύρια δολάρια) στην Τουρκία το 2018, που αντιστοιχούν περίπου στο 1/3 των συνολικών γερμανικών εξαγωγών όπλων, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Γερμανία: Συνελήφθη συνεργάτης Ευρωβουλευτή του AfD για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr