Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τελεσίγραφο Ερντογάν στους Κούρδους της Συρίας: Παραδοθείτε μέχρι το βράδυ (της Τετάρτης)

Τελεσίγραφο Ερντογάν στους Κούρδους της Συρίας: Παραδοθείτε μέχρι το βράδυ (της Τετάρτης)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μήνυμα έστειλε ο Ερντογάν στους Κούρδους να παραδώσουν τα όπλα μέχρι το βράδυ και να τελειώσει έτσι η τουρκική επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία.

Σε ομιλία του ο πρόεδρος της Τουρκίας τόνισε πως θα πρέπει οι «τρομοκράτες» να αποχωρήσουν από τη «ζώνη ασφαλείας» που ο ίδιος θέλει να δημιουργήσει, δηλαδή, να του παραδοθεί όλο το συριακό Κουρδιστάν και μάλιστα ενώ τα σύνορά του (βόρεια Συρία) έχουν επιστρέψει στον έλεγχο της συριακής κυβέρνησης.

Στην περιοχή μαίνονται σφοδρές μάχες ανάμεσα στους Κούρδους και τους τζιχαντιστές μισθοφόρους της Τουρκίας, οι οποίοι τα βρίσκουν πιο «σκούρα» απ’ ότι υπολόγιζαν.

Στο πλευρό των Κούρδων βρίσκονται οι δυνάμεις του Άσαντ, και μαζί πολεμούν τον Ερντογάν.

Πλήρης αποτυχία των Τούρκων πιλότων – Αναχαιτίστηκαν από Ρώσους

Η επιχείρηση της τουρκικής αεροπορίας να βομβαρδίσει επιτελείο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στη Μανμπίτζ, στη Συρία, στέφθηκε από πλήρη αποτυχία, καθώς τα τουρκικά F-16 είδαν να τους «κόβουν» το δρόμο ρωσικά Su-35.

Τα ρωσικά μαχητικά «εγκλώβισαν» με τα όπλα τους τα τουρκικά μαχητικά και δεν τους επέτρεψαν να ασκήσουν τα καθήκοντά τους, όπως αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με αρκετές πηγές, αποφεύχθηκε η αερομαχία ρωσικών και τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, καθώς οι Ρώσοι απείλησαν τους Τούρκους με άμεση κατάρριψη σε περίπτωση και της παραμικρής απειλής, έτσι οι Τούρκοι πιλότοι αποχώρησαν με ταχύτητα.

Την ίδια στιγμή, Τούρκος πρώην πιλότος της 181 Πτέρυγας μάχης με αεροσκάφη F-16C/ D της ΤΗΚ στο Ντιγιάρμπακιρ, ανέφερε ότι η τουρκική αεροπορία δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει καμία αποστολή κατά των δυνάμεων του SDF και των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων εδώ και πάνω από 20 ώρες.

Χάρη στα ρωσικά μαχητικά Su-35S της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, τα αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας δεν μπορούν να κουνηθούν φυσικά και πάνω από το Μανμπίτζ, αλλά και άλλες πόλεις, ενώ φυσικά δεν πετούν ούτε τουρκικά drone Bayraktar TB2 από τις βάσεις σε Ντιγιάρμπακιρ και Μπάτμαν από χθες, τα οποία αλώνιζαν εδώ και τόσες ημέρες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr