Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η επέτειος του «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου εορτάστηκε στη Ζάμπια

Η επέτειος του «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου εορτάστηκε στη Ζάμπια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Για τις ελληνικές κοινότητες της Διασποράς ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου είναι πολύ μεγάλης σημασίας. Αυτή η ημέρα συμβολίζει τη δυναμική του ελεύθερου κόσμου έναντι του φασισμού και αποτελεί την πρώτη νίκη των Συμμάχων απέναντι στον Άξονα. Κι αυτό το κατάφεραν», αναφέρει σε ανάρτησή της στο Facebook η Ελληνορθόδοξη Μητρόπολη της Ζάμπια και συνεχίζει:

«Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η διπλή εορτή της 28ης Οκτωβρίου, αυτή του Αγίου Δημητρίου και της Επετείου του Έπους του ’40 στην Ιερά Μητρόπολη της Ζάμπια.

»Την Κυριακή, 27 Οκτωβρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου στη Λουσάκα τελέστηκε Όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

»Το μήνυμα του κ Αντώνη Διαμαντάρη υφυπουργού Εξωτερικών για θέματα απόδημου Ελληνισμού καθώς και τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο πρόξενος της Ελλάδας στη Ζάμπια κ. Μιχαήλ Κρούπνικ.

»Μετά το τέλος της δοξολογίας ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων και επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων στο Μνημείο των Πεσόντων στο προαύλιο χώρο της Ελληνικής Κοινότητας και η εορταστική σχολική εκδήλωση και δεξίωση στην αίθουσα της Ελληνικής Κοινότητας.

»Συγχαρητήρια στις κύριες της Ελληνικής Κοινότητας για τα πολλά και γευστικά ελληνικά φαγητά που προσέφεραν καθώς και στον πρόεδρο της κοινοτικής επιτροπής κ Γιώργο Ηλιακόπουλο», καταλήγει η ανάρτηση της Μητρόπολης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Δεν θα κατηγορήσουμε τον Ησαΐα για κάτι που ο ίδιος αποκάλυψε

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Ταμασού Ησαΐας: «Αμετάκλητος στόχος μας κάθαρση και διαφάνεια στους κόλπους της Εκκλησίας»

«Ρωσικός Κόσμος»: Μία «μεγαλοϊδεατική» χίμαιρα δια χειρός Ντούγκιν

4ο Διεθνές Συνέδριο Θρησκευτικής Διπλωματίας – Οικ. Πατριάρχης: «Η Εκκλησία οφείλει να συμβάλει στην κατανόηση της προόδου»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr