Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η κόρη του Τσέινι ζητά από τον Πομπέο να μην επιτρέψει στους μπράβους του Ερντογάν να πατήσουν αμερικανικό έδαφος

Η κόρη του Τσέινι ζητά από τον Πομπέο να μην επιτρέψει στους μπράβους του Ερντογάν να πατήσουν αμερικανικό έδαφος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων ζήτησε να απαγορευθεί η είσοδος στις Ηνωμένες Πολιτείες ή να εκδιωχθούν οι φρουροί του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που κτύπησαν σε αμερικανικό έδαφος πριν δύο χρόνια με άγριο τρόπο διαδηλωτές, κατά τη διάρκεια της τελευταίας επίσκεψής του στο Λευκό Οίκο τον Μάιο του 2017.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Examiner, όπως αναμεταδίδει το Hellas Journal, η βουλευτής από το Γουαϊόμιγκ Λιζ Τσέινι, κόρη του πρώην αντιπροέδρου Ντικ Τσέινι, ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, να μην επιτρέψει την άφιξη στην Αμερική των φρουρών του Ερντογάν.

Τέσσερις εξ αυτών εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τις βιαιοπραγίες έξω από την τουρκική πρεσβευτική κατοικία, στην Ουάσιγκτον.

Η απαίτηση της κ. Τσέινι, την οποία ενστερνίζονται και άλλοι Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές, έρχεται μερικές ημέρες πριν από την επίσκεψη του Ερντογάν στο Λευκό Οίκο, κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ.

Θυμίζουμε ότι τον Μάιο του 2017, πολλά μέλη της ομάδας ασφαλείας του Ερντογάν κατηγορήθηκαν ότι χτύπησαν ειρηνικούς διαδηλωτές στην Ουάσιγκτον.

Οι εισαγγελείς των ΗΠΑ παραιτήθηκαν από κατηγορίες εναντίον 11 από τους 15 Τούρκους σωματοφύλακες, που προκάλεσε πολλά δημοσιεύματα και οργή μεταξύ των μελών του αμερικανικού Κογκρέσου.

Η κ. Τσέινι, σε επιστολή προς τον κ. Μάικ Πομπέο, δήλωσε τη Δευτέρα ότι στους εμπλεκόμενους στις επιθέσεις του 2017 θα πρέπει να απαγορευτεί η είσοδος ή να «εκδιωχθούν αμέσως», ανέφερε η εφημερίδα Washington Examiner.

«Αυτή η συμπεριφορά είναι δυστυχώς ρουτίνα για τον Πρόεδρο Ερντογάν στο τουρκικό έδαφος», ανέφερε.

«Είναι λάθος και ενοχλεί πάρα πολύ, και είναι μια προσβολή στις αμερικανικές αξίες.

»Είναι εντελώς ανεπιθύμητοι εδώ. Η χρήση της βίας κατά των αθώων πολιτών οπουδήποτε και από οποιοδήποτε καθεστώς όπως του Ερντογάν είναι απάνθρωπη, ασυμβίβαστη και απαράδεκτη».

Η ομάδα διαδηλωτών που είχαν υποστεί βιαιοπραγίες το 2017, ένας συνασπισμός από Κουρδο-Αμερικανούς, Αρμένιο-Αμερικανούς και αντιπάλους του Ερντογάν, προετοιμάζεται να διαμαρτυρηθεί εναντίον της Τουρκίας και του Ερντογάν την Τετάρτη.

Η επίσκεψη του Ερντογάν πραγματοποιείται καθώς οι δύο χώρες παραμένουν σε αντίθεση με μια σειρά ζητημάτων, μεταξύ των οποίων η εισβολή της Τουρκίας στη Συρία και η εθνοκάθαρση των Κούρδων, οι οποίοι συνεργάστηκαν με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους, και η αναγνώριση από το Κογκρέσο των ΗΠΑ της γενοκτονίας των Αρμενίων.

Το Υπουργείο Εξωτερικών, ο Λευκός Οίκος και το Τμήμα Μητροπολιτικής Αστυνομίας της Ουάσιγκτον απέφυγαν να προσφέρουν λεπτομέρειες σχετικά με τον προγραμματισμό της επίσκεψης την Τετάρτη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr