Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεν ανησυχούν τη Μέρκελ οι τζιχαντιστές που απελαύνει η Τουρκία

Δεν ανησυχούν τη Μέρκελ οι τζιχαντιστές που απελαύνει η Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη βούληση και την ικανότητα των γερμανικών Αρχών να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξει κίνδυνος από τζιχαντιστές και πιθανούς υποστηρικτές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), υπογράμμισε η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

Η δήλωση της Καγκελαρίου επήλθε λίγες ημέρες, μετά την απέλαση τριών ύποπτων τζιχαντιστών, γερμανικής υπηκοότητας, από την Τουρκία στη Γερμανία.

«Θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία που ισχύει για όσους ζουν στην Γερμανία.

»Εφόσον υπάρξει απειλή για την ασφάλεια, θα αξιοποιηθεί ο κανονικός μηχανισμός» διαβεβαίωσε η κα Μέρκελ.

Στο μεταξύ, η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία ανακοίνωσε το Σάββατο ότι συνέλαβε έναν (πρόκειται για μια γυναίκα) εκ των τριών απελαθέντων, με την κατηγορία της συμμετοχής στο Ισλαμικό Κράτος.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία έχει ανακοινώσει ότι σκοπεύει να απελάσει ύποπτους τζιχαντιστές, με υπηκοότητες από χώρες της Δύσης.

Η Γερμανία «φίσκα» στους τζιχαντιστές

Στη Γερμανία επιστρέφουν από το 2015 εθελοντές που είχαν πολεμήσει με το Ισλαμικό Κράτος και άλλες τζιχαντιστικές οργανώσεις στη Συρία.

Ορισμένοι, οι πιο επικίνδυνοι, έχουν συλληφθεί και δικαστεί. Οι περισσότεροι τελούν υπό παρακολούθηση των γερμανικών Αρχών.

Η Τουρκία δεν συνέλαβε τζιχαντιστές κατά την τρίτη εισβολή της στη Συρία, την επιχείριση «Πηγή Ειρήνης», που στρέφεται κατά των Κούρδων.

Οι τζιχαντιστές που απελαύνει η Τουρκία είχαν συλληφθεί παλαιότερα.

Όσοι τζιχαντιστές συνεργάζονται με τις τουρκικές Αρχές στρατολογούνται στις ισλαμικές οργανώσεις που τελούν υπό τουρκική διοίκηση.

Κανένας αξιόμαχος τρομοκράτης δεν απελαύνεται. Στρατολογείται από το τουρκικό καθεστώς.

Έχει καταγγελθεί ότι μεταξύ 1.000 και 2.000 μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εντάχθηκαν στις άτακτες τουρκικές δυνάμεις που συμμετέχουν στην επιχείριση «Πηγή Ειρήνης».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Λάνα Ζωχιού (ΥΠΕΞ): «Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία την κατάσταση στην Αλ Σουκαϊλαμπίγια, μια πόλη με κατεξοχήν ελληνορθόδοξο πληθυσμό»

Ο persona non grata πρεσβευτής του Ιράν στον Λίβανο αρνείται να φύγει

Farantouris: Letter to Merz and von der Leyen over persecution of Christians, Alawites, Druze, and Kurds in Syria by Neo-Ottoman Jihadists

Φαραντούρης: Επιστολή προς Μερτς και φον ντερ Λάιεν για τις διώξεις Χριστιανών, Αλαουιτών, Δρούζων, Κούρδων στη Συρία από τους νεο-οθωμανούς τζιχαντιστές

Ο Χακάν Φιντάν λέει ότι το Ισραήλ επιδιώκει «πολυεθνική θρησκευτική σύγκρουση»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr