Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εντείνονται οι φόβοι βίαιης καταστολής στο Πολυτεχνείο του Χονγκ Κονγκ

Εντείνονται οι φόβοι βίαιης καταστολής στο Πολυτεχνείο του Χονγκ Κονγκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εντείνονται οι φόβοι της βίαιης καταστολής στο Πολυτεχνείο ή μίας νέα αιματηρής σύγκρουσης στο Χονγκ Κονγκ, καθώς το αδιέξοδο ανάμεσα στους διαδηλωτές και τις δυνάμεις ασφαλείας στην Πολυτεχνική Σχολή συνεχίζεται για τρίτη μέρα, με περί τους 100 πολίτες να εξακολουθούν να βρίσκονται παγιδευμένοι εντός του χώρου του πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της κυβέρνησης Κάρι Λαμ, περίπου 600 διαδηλωτές παραδόθηκαν στην Αστυνομία κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, αφότου η Αστυνομία επέτρεψε σε δύο διαπραγματευτές να συνομιλήσουν με τις δύο πλευρές.

Οι αστυνομικές Αρχές επίσης, οι οποίες έχουν περικυκλώσει το Πολυτεχνείο και απωθούσαν με δακρυγόνα και σφαίρες από καουτσούκ όσους διαδηλωτές επιχειρούσαν να βγουν έξω, έδωσαν άδεια σε περίπου 20 ακτιβιστές να βγουν για να μπορέσουν να λάβουν ιατρική φρoντίδα.

Στις πρώτες της δηλώσεις μετά τη νέα κρίση στην Πολυτεχνική Σχολή, η οποία άρχισε πριν από τρεις μέρες, η Κάρι Λαμ σημείωσε ότι 200 από εκείνους που παραδόθηκαν χθες το βράδυ είναι ανήλικοι και δεν συνελήφθησαν, αν και υπογράμμισε ότι οι Αρχές διατηρούν το δικαίωμα να διεξαγάγουν έρευνες στο μέλλον.

Οι υπόλοιποι 400, σύμφωνα πάντα με την επικεφαλής της κυβέρνησης, συνελήφθησαν.

Η Πολυτεχνική Σχολή έχει μετατραπεί από την περασμένη εβδομάδα σε πεδίο μάχης, καθώς οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις συνεχίζονται επί πέντε μήνες χωρίς κανένα σημάδι εκτόνωσης της έντασης στην πρώην βρετανική αποικία.

Απεναντίας, η ένταση εκτιμάται ότι μπορεί να κλιμακωθεί αφότου η Κίνα επέκρινε την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Χονγκ Κονγκ, βάσει της οποίας η απαγόρευσης της μάσκας, που συχνά φορούν οι διαδηλωτές, κρίθηκε αντισυνταγματική.

Οι διαδηλωτές, νέοι στην συντριπτική πλειονότητά τους, επιμένουν στις κινητοποιήσεις τους προβάλλοντας συγκεκριμένα αιτήματα, εκ των οποίων βασικό είναι η έρευνα για την αστυνομική βία, ενώ εκφράζουν την ανησυχία τους ότι η μοναδική ταυτότητα του Χονγκ Κονγκ απειλείται από την Κίνα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τζον Ακουιλίνο: Η Κίνα θα επιτεθεί στην Ταϊβάν μέχρι το 2027

Κοινή ναυτική άσκηση Ρωσίας, Ιράν και Κίνας στον βόρειο Ινδικό ωκεανό

Η Κίνα ανακάλυψε το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου στον κόσμο

Η Κίνα θα στείλει ανθρώπους στη Σελήνη

Πότε και γιατί ο Πούτιν θα ξεκινούσε πυρηνικό πόλεμο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr