Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Μέρκελ προειδοποιεί τη Ρωσία: “Θα αντιδράσουμε άμεσα, χωρίς δισταγμούς!”

Η Μέρκελ προειδοποιεί τη Ρωσία: “Θα αντιδράσουμε άμεσα, χωρίς δισταγμούς!”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Κίεβο θα επισκεφτεί η Άνγκελα Μέρκελ το Σάββατο 23 Αυγούστου όπως ανακοίνωσε επίσημα τη Δευτέρα ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας Πάβλο Κλίμκιν.

Προηγουμένως, σε μια πρωτοφανή επίδειξη δύναμης και “ποιος είναι το αφεντικό”, η Άνγκελα Μέρκελ υποσχέθηκε σήμερα από τη Λετονία όπου βρίσκεται στις χώρες της Βαλτικής, ότι το ΝΑΤΟ θα τις υπερασπιστεί, χωρίς να στείλει μόνιμα μάχιμα στρατεύματα σε αυτές, αλλά αυξάνοντας τις στρατιωτικές κινήσεις του στην περιοχή.

Κι όταν η Μέρκελ λέει ότι το ΝΑΤΟ θα υπερασπιστεί της χώρες της Βαλτικής, εννοεί ότι αυτό θα γίνει ενάντια στη Ρωσία και υπενθυμίζουμε ότι μία από τις χώρες του ΝΑΤΟ που θα υπερασπιστούν τις χώρες της Βαλτικής ενάντια στη Ρωσία είναι και η Ελλάδα.

Τα γερμανικά προτεκτοράτα της Λετονίας, Εσθονίας και Λιθουανίας, στα οποία ο ναζισμός και ο νεοναζισμός όχι απλώς αλωνίζουν αλλά και οι εγχώριοι ναζιστές του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου θεωρούνται “εθνικοί ήρωες”, επειδή πολέμησαν σύμμαχοι με τον Χίτλερ εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης, ανησυχούν ότι οι συγκρούσεις στην Ουκρανία και η προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία θα μπορούσαν να αποτελέσουν τον προάγγελο αποσταθεροποίησης στην περιοχή από τη Μόσχα.

Ανεξάρτητα εάν η Μόσχα ουδέποτε έδειξε κάποια τέτοια διάθεση, αλλά αυτή είναι η γερμανική Ευρώπη. Η πλήρης αναβίωση του Τέταρτου Ράιχ και του “ζωτικού χώρου” που είχαν διατυπώσει οι θεωρητικοί του ναζισμού και υλοποιεί η Μέρκελ κατά γράμμα.

Επίσης έχει ενδιαφέρον πώς η Μέρκελ ξαφνικά, πέρα από αφέντρα της Ευρώπης, έγινε και αφεντικό του ΝΑΤΟ και μιλάει εξ ονόματος της συμμαχίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θέλω να υπογραμμίσω ότι το Άρθρο 5 της συνθήκης του ΝΑΤΟ —το καθήκον να παράσχουμε αμοιβαία υποστήριξη— δεν είναι κάτι που υπάρχει μόνο στα χαρτιά, αλλά είναι κάτι με σάρκα και οστά».

Μάλιστα, για πρώτη φορά μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, η Γερμανία αναλαμβάνει στρατιωτικά καθήκοντα, με την Άνγκελα Μέρκελ να επισημαίνει, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με την πρωθυπουργό της Λετονίας Λαϊμντότα Στραουτζούμα, ότι η Γερμανία θα ξεκινήσει πτήσεις για τη φύλαξη του εναερίου χώρου της Λετονίας στο πλαίσιο της νατοϊκής αποστολής από την 20η Αυγούστου.

«Αλλά εμείς πρέπει τώρα να ενισχύσουμε αυτό με επιπλέον στρατιωτικά γυμνάσια και ελιγμούς ώστε να μπορέσουμε να αντιδράσουμε άμεσα και χωρίς δισταγμούς» υποστήριξε η ίδια. «Πρέπει να γίνουν τα πάντα ώστε να έχουμε τις υποδομές στις χώρες της Βαλτικής για να αντιδράσουμε ταχέως».

Η Άνγκελα Μέρκελ, από τη Λετονία, διακήρυξε ότι το ΝΑΤΟ θα αντιδράσει “άμεσα και χωρίς δισταγμούς” κατά της Ρωσίας.

Το θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή, την τόσο κρίσιμη για τον δυτικό κόσμο, με τις φωτιές του τζιχαντισμού να καίνε στη Μέση Ανατολή και τη ναζιστική συμμαχία να αναβιώνει στην κεντρική Ευρώπη υπό την ηγεμονία της μερκελικής Γερμανίας, στη χώρα μας έλαχε το πιο ακατάλληλο, φοβισμένο και νηπιώδες πολιτικό σύστημα, ανίκανο για εθνικές πολιτικές, ανίκανο να υπερασπιστεί τα εθνικά και λαϊκά συμφέροντα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr