Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ακάρ λέει νόμιμη τη «συμφωνία» με την Τρίπολη και «τρομοκράτες» τους Κούρδους

Ο Ακάρ λέει νόμιμη τη «συμφωνία» με την Τρίπολη και «τρομοκράτες» τους Κούρδους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μεγάλη ανασφάλεια υπάρχει στο ερντογανικό καθεστώς, το οποίο από τη μία παριστάνει την «υπερδύναμη» και από την άλλη προσπαθεί να πείσει την αναγκαιότητά του.

Τον σημαντικό ρόλο της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ ανέφερε τη Δευτέρα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, αφενός υπογραμμίζοντας ότι η Συμμαχία είναι ισχυρότερη με την Τουρκία και αφετέρου επισημαίνοντας ότι τα νότια σύνορα της χώρας του είναι επίσης τα νότια σύνορα του ΝΑΤΟ.

«Το ΝΑΤΟ είναι ισχυρότερο, πιο σημαντικό με την Τουρκία και το να αμφισβητείται η Τουρκία δεν έχει νόημα», δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ, στο Anadolu στην Άγκυρα, ενώ υπερασπίστηκε τη στάση της χώρας του στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, τη περασμένη εβδομάδα, σημειώνοντας ότι το γεγονός πως διεκδικεί τα συμφέροντα και τα δικαιώματά της δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως στάση εναντίον της Συμμαχίας.

«Τα νότια σύνορά μας είναι επίσης τα νότια σύνορα του ΝΑΤΟ.

»Άρα η προστασία των νότιων συνόρων μας είναι επίσης για την ασφάλεια του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης», υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Όσον αφορά το μνημόνιο κατανόησης Τουρκίας-Λιβύης για τις ζώνες θαλάσσιας δικαιοδοσίας στη Ανατολική Μεσόγειο, ο Ακάρ επανέλαβε ότι υπογράφτηκε για να προασπίσει τα δικαιώματα δύο κυρίαρχων χωρών και ότι δεν αποτελεί απειλή για γειτονικές χώρες.

«Η κίνηση της Ελλάδας να απελάσει τον Λίβυο πρεσβευτή λόγω του μνημονίου κατανόησης Τουρκίας-Λιβύης για τη θαλάσσια δικαιοδοσία είναι ένδειξη αδυναμίας», δήλωσε ο Ακάρ.

Πάντως έχει «τσούξει» πολύ την Τουρκία για «κίνηση αδυναμίας».

Σχετικά με το βασικό αίτημα της Τουρκίας –και την απειλή του βέτο στο σχέδιο του ΝΑΤΟ για τις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία- ο Τούρκος υπουργός Άμυνας υποστήριξε ότι όλος ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι η κουρδική Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) είναι τρομοκρατική οργάνωση.

Αποκαλεί τρομοκρατική οργάνωση την πολιτοφυλακή που θυσίασε περισσότερα από 10.000 μέλη της πολεμώντας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Το ίδιο Ισλαμικό Κράτος που υποστήριζε και συνεχίζει να υποστηρίζει η Τουρκία.

Μιλώντας για την πιο πρόσφατη επιχείρηση της Τουρκίας στη βόρεια Συρία, ο Χουλουσί Ακάρ είπε πως με την Επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης», όπως ονομάζει η Τουρκία την τρίτη εισβολή της στη βόρεια Συρία, μια περιοχή μήκους σχεδόν 145 χλμ. και βάθους 30 χλμ. τελεί υπό τουρκικό έλεγχο.

Στο πλευρό της Τουρκίας, πρόσθεσε, βρίσκεται ο (τζιχαντιστικός) Συριακός Εθνικός Στρατός (SNA) που πολεμά μαζί με την Τουρκία για την εξουδετέρωση των «τρομοκρατών» και την εκκαθάριση της περιοχής από «τρομοκράτες» στη βόρεια Συρία.

Ο Συριακός Εθνικός Στρατός αποτελείται από Τουρκμένους παραστρατιωτικούς και μέλη του Ισλαμικού Κράτους και της Αλ Κάιντα.

Ο Χουλουσί Ακάρ μίλησε και για το ρωσικό αμυντικό σύστημα S-400, επισημαίνοντας ότι η διαδικασία εγκατάστασης είναι σε εξέλιξη, ενώ σημειώνοντας ότι η Τουρκία είναι εταίρος, όχι μόνο αγοραστής του κοινού με τις ΗΠΑ προγράμματος μαχητικών αεριωθούμενων F-35, ο υποστήριξε πως η Τουρκία έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της ως εταίρου.

Η Τουρκία και ο Ακάρ αρνούνται να δεχθούν την πραγματικότητα, ότι οι Αμερικανοί αποφάσισαν να εκδιωχθεί η Τουρκία και από εταίρος της συμπαραγωγής των F-35.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr