Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξεκινά μεγάλη ναυτική άσκηση Κύπρου, Γαλλίας και Ιταλίας στην κυπριακή ΑΟΖ

Ξεκινά μεγάλη ναυτική άσκηση Κύπρου, Γαλλίας και Ιταλίας στην κυπριακή ΑΟΖ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αρχίζει την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, η τριμερής άσκηση ναυτικής συνεργασίας Κυπριακής Δημοκρατίας, Γαλλίας και Ιταλίας με την επωνυμία «CYP/FRA/IT 2019».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο πλαίσιο της αμυντικής συνεργασίας της με Γαλλία και Ιταλία, θα πραγματοποιηθεί τριμερής ναυτική άσκηση τύπου «PASSEX» στη θαλάσσια περιοχή νότια της Μεγαλονήσου και εντός της ΑΟΖ της.

Στην άσκηση θα συμμετάσχουν μέσα από το Πολεμικό Ναυτικό και των τριών χωρών με σκοπό τη βελτίωση των επιχειρησιακών ικανοτήτων των πληρωμάτων, την ενίσχυση του επίπεδου επικοινωνίας και κατανόησης και τη προαγωγή του πνεύματος συνεργασίας, αναφέρεται.

Στη συνεργασία της Κύπρου με τη Γαλλία και την Ιταλία αναφέρθηκε ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Σάββας Αγγελίδης, επισημαίνοντας πως συνεχίζεται κανονικά.

«Η παρουσία στα λιμάνια της Κύπρου πολεμικών σκαφών διαφόρων χωρών αναβαθμίζει αυτήν τη συνεργασία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε δηλώσεις του που έγιναν στην Λάρνακα και κληθείς να σχολιάσει την άφιξη στο λιμάνι της φρεγάτας του ιταλικού ναυτικού και την άσκηση συνεργασίας που αρχίζει αύριο μεταξύ Κύπρου, Γαλλίας και Ιταλίας, ο υπουργός είπε:

«Όλα αυτά είναι αποτελέσματα της στενής συνεργασίας που έχουμε, διατηρούμε και αναβαθμίζουμε με χώρες όπως η Γαλλία και η Ιταλία εκτός από τις γειτονικές μας χώρες με τις οποίες γίνονται πολύ συχνά τέτοιου είδους ασκήσεις».

«Η παρουσία των πολεμικών σκαφών διαφόρων χωρών, εξυπηρετεί και τα δικά τους συμφέροντα και ταυτόχρονα αναβαθμίζει τη συνεργασία την οποία καλλιεργούμε.

»Αύριο θα διεξαχθεί ναυτική άσκηση μεταξύ Κύπρου, Γαλλίας και Ιταλίας, η οποία εκτός από την επιχειρησιακή ικανότητα που αξιολογείται μέσω αυτών των ασκήσεων, στέλνουμε και το μήνυμα για την ελεύθερη άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου, των εταιρειών και όποιων έχουν το δικαίωμα να ασκούν τέτοια δικαιώματα στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας» πρόσθεσε όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο κυπριακά ΜΜΕ.

Ερωτηθείς κατά πόσον θα είναι μεγάλης έκτασης η αυριανή άσκηση και σε ποια περιοχή θα διεξαχθεί, ο κ. Αγγελίδης απάντησε «θα είναι μια άσκηση στην οποία θα λάβουν μέρος τρεις χώρες» ενώ δεν θέλησε να αποκαλύψει το χώρο διεξαγωγής της.

Ανέφερε ακόμα ότι «σίγουρα το μήνυμα που πρέπει να πάρουμε από τις ασκήσεις που γίνονται είναι ότι συνεχίζουμε απρόσκοπτα με αυτή τη δυναμική και τη συνεργασία μας, με χώρες όπως είναι η Γαλλία και η Ιταλία».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Βενετία: Με εισιτήριο 5 ευρώ η είσοδος στην πόλη για τους τουρίστες – Αντιδρούν οι κάτοικοι

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Παρίσι – Θα συναντηθεί και με τον Μακρόν

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr