ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λιβύη, Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA), Μισθοφόροι, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ρωσία, Τουρκία,


















































Εξαφάνιση Λόρας: Tι αναφέρει η Lufthansa στην DW
«Βιολάντα»: Νέα δικογραφία σε βάρος του ιδιοκτήτη του εργοστασίου - Βρέθηκαν όπλα στο σπίτι του
Φωτόπουλος κατά Παναγόπουλου: «Με τη συμβιβασμένη στάση του λειτουργούσε υπέρ της εργοδοσίας»
Η Ουάσιγκτον επιβάλλει κυρώσεις «επιπέδου τρομοκρατίας» στη Φραντσέσκα Αλμπανέζε και σε δικαστές του ΔΠΔ
Τα πάνω-κάτω του χρυσού - Οι Αιγύπτιοι στράφηκαν σε ράβδους χρυσού και χρυσά νομίσματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η Τουρκία δεν μπορεί να μείνει σιωπηλή απέναντι σε «μισθοφόρους» όπως η υποστηριζόμενη από τη Ρωσία ιδιωτική εταιρεία εταιρεία Wagner η οποία στηρίζει τις δυνάμεις του Χαλίφα Χάφταρ στη Λιβύη, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.
«Μέσω της επονομαζόμενης Wagner, εργάζονται πραγματικά ως μισθοφόροι του Χάφταρ στη Λιβύη.
»Αυτό συμβαίνει, και δεν θα ήταν σωστό εμείς να μείνουμε σιωπηλοί απέναντι σε όλο αυτό.
»Κάναμε ό,τι μπορούσαμε μέχρι τώρα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», πρόσθεσε.
Ο Τούρκος πρόεδρος προέβη στις συγκεκριμένες δηλώσεις μία ημέρα αφότου η διεθνώς αναγνωρισμένη φιλοτουρκική κυβέρνηση της Τρίπολης ανακοίνωσε ότι επικύρωσε συμφωνία ασφάλειας και στρατιωτικής συνεργασίας ανάμεσα στην Άγκυρα και την Τρίπολη, ανοίγοντας τον δρόμο για αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη.
Η Ρωσία από την πλευρά της ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι της προκαλεί μεγάλη ανησυχία μια ενδεχόμενη αποστολή στρατευμάτων από την Τουρκία στη Λιβύη και σημείωσε ότι η συμφωνία ασφαλείας που συνήφθη μεταξύ των δύο χωρών εγείρει πολλά ερωτήματα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο πηγή στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Την Τετάρτη, ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα πάντα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ανακοίνωσε ότι τη Ρωσία θα επισκεφθεί άμεσα τουρκική αντιπροσωπεία, προκειμένου να συζητήσουν από κοινού την κατάσταση στη Λιβύη και τη Συρία.























































