Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκπρόσωπος LNA: Ο Ερντογάν απειλεί την ειρήνη σε όλη τη Μεσόγειο – Μεταφέρει τζιχαντιστές στη Λιβύη

Εκπρόσωπος LNA: Ο Ερντογάν απειλεί την ειρήνη σε όλη τη Μεσόγειο – Μεταφέρει τζιχαντιστές στη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο ταξίαρχος Άχμεντ Αλ Μεσμάρι, εκπρόσωπος του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) δήλωσε ότι οι φιλοδοξίες της Τουρκίας στη Λιβύη απειλούν ολόκληρη την περιοχή της Βόρειας Αφρικής και τη λεκάνη της Μεσογείου.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα στη Βεγγάζη, ανέφερε ότι η Τουρκία έστειλε τρομοκράτες στην Τρίπολη, συμπεριλαμβανομένων βομβιστών αυτοκτονίας και ειδικών στα εκρηκτικά, τονίζοντας ότι οι στρατιώτες του LNA σκότωσαν δύο βομβιστές αυτοκτονίας πριν προλάβουν να ανατιναχτούν στις πρώτες γραμμές του Λιβυκού Εθνικού Στρατού στην πολιορκία της Τρίπολης.

Πρόσθεσε ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απειλεί την ασφάλεια της Λιβύης και ολόκληρης της περιοχής, σημειώνοντας ότι ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός ανέμενε την ανοιχτή υποστήριξη της Τουρκίας σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

«Ο Ερντογάν θέλει να μεταφέρει τους τρομοκράτες στη Λιβύη για να ελέγξει τον πλούτο της και στη συνέχεια να περάσει και στις γειτονικές χώρες, και εάν οι τρομοκράτες σκοτωθούν στη Λιβύη, τότε θα τους έχει ξεφορτωθεί».

Όπως έχει επισημάνει το TRIBUNE, ο πρόεδρος της Τουρκίας ανησυχεί ότι εάν ο συριακός στρατός, με την υποστήριξη των Ρώσων, ανακαταλάβει την επαρχία της Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, που ελέγχεται από τζιχαντιστικές συμμορίες, δεκάδες χιλιάδες ένοπλοι τρομοκράτες θα καταφύγουν στην Τουρκία.

Εκεί, οι τζιχαντιστές, είναι πολύ πιθανό να κατηγορήσουν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι δεν τους υποστήριξε αρκετά, ή ότι τους πρόδωσε και να στραφούν εναντίον του.

Για να αποφύγει μια τέτοια εξέλιξη, τους μεταφέρει στη Λιβύη, υποσχόμενος σε εκείνους ένα νέο χαλιφάτο και παράλληλα τους «ξεφορτώνεται» από τα νότια σύνορά του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

22 επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στη Βόρεια και Ανατ. Συρία τον Νοέμβριο

Η Τουρκία μετέφερε νέα στρατεύματα στην τουρκο-κατεχόμενη βόρεια Συρία

Η Φλόριντα χαρακτηρίζει Μουσουλμανική Αδελφότητα και Μουσουλμανική Οργάνωση Πολιτικών Δικαιωμάτων ως τρομοκρατικές οργανώσεις

Ο ηγέτης της Χαμάς Χάλεντ Μασάλ κάλεσε από την Τουρκία σε καταστροφή του Ισραήλ

Νίκος Καραχάλιος: Η Καρυστιανού συμβουλεύεται μία αστρολόγο, μία «γερόντισσα» από τη Συρία ενώ «παίζει» κι ένας Αρχάγγελος (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr