Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνομιλία Τζόνσον-Ερντογάν: Η Τεχεράνη πρέπει να τηρήσει την πυρηνική συμφωνία

Συνομιλία Τζόνσον-Ερντογάν: Η Τεχεράνη πρέπει να τηρήσει την πυρηνική συμφωνία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσαν ότι το Ιράν πρέπει να τηρήσει τους όρους της πυρηνικής συμφωνίας του 2015 και δεν πρέπει να επιτραπεί στην Τεχεράνη να αποκτήσει ένα πυρηνικό όπλο.

Έπειτα από την κατακόρυφη άνοδο των εντάσεων μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ σε συνέχεια του φόνου του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί από αμερικανική αεροπορική επιδρομή, η Ισλαμική Δημοκρατία ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα λάβει νέα βήματα για την αποδέσμευσή της από τους περιορισμούς της συνθήκης JPCOA για το πυρηνικό του πρόγραμμα σε ό,τι αφορά τον εμπλουτισμό ουρανίου.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν Τζόνσον και Ερντογάν «οι ηγέτες συζήτησαν την κατάσταση στο Ιράκ έπειτα από το θάνατο του Κασέμ Σολεϊμανί.

»Συμφώνησαν για τη σημασία μείωσης των εντάσεων και την εύρεση μιας διπλωματικής οδού στην τρέχουσα κρίση», τόνισε η Ντάουνινγκ Στριτ.

«Συμφώνησαν πως δεν μπορεί να επιτραπεί στο Ιράν να αποκτήσει ένα πυρηνικό όπλο και πρέπει να συμμορφωθεί με τους όρους της πυρηνικής συμφωνίας», υπογράμμισε το γραφείο του Βρετανού πρωθυπουργού.

Η ανακοίνωση της διεύθυνσης επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας ανέφερε ότι στην ατζέντα της τηλεφωνικής συνομιλίας του Τούρκου προέδρου και του Βρετανού πρωθυπουργού κυριάρχησαν οι εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν και άλλα περιφερειακά διεθνή ζητήματα, ιδιαίτερα η Λιβύη και η Συρία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Η ιδιαίτερη σχέση της Κέιτ Μίντλετον με τον βασιλιά Κάρολο – «Είναι η κόρη που δεν έχει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr