Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ινδονησία θα χτίσει νέα πρωτεύουσα – Θα κοστίσει 33 δισ. και θα είναι «άτρωτη»

Η Ινδονησία θα χτίσει νέα πρωτεύουσα – Θα κοστίσει 33 δισ. και θα είναι «άτρωτη»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ινδονησία,

Η Ινδονησία χτίζει νέα «χρυσή» πρωτεύουσα… Και αυτό γιατί πέρα από το ότι θα κοστίσει τουλάχιστον 33 δισεκατομμύρια δολάρια, θα χτιστεί σε σημείο που θα την κάνει σχετικά «άτρωτη» στις καταστροφές.

Πιο συγκεκριμένα, την Τρίτη 14 Ιανουαρίου, οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι ο πρίγκιπας διάδοχος του Αμπού Ντάμπι Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ και ο Εργατικός πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ προστέθηκαν στον κατάλογο των συμβούλων που θα επιβλέψουν την κατασκευή της νέας πρωτεύουσας της Ινδονησίας.

Η ανακοίνωση έγινε μετά την υπογραφή από την Ινδονησία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επιχειρηματικών συμφωνιών ύψους 23 δισεκ. δολαρίων για τον ενεργειακό τομέα και για άλλους τομείς στη διάρκεια επίσκεψης του προέδρου Τζόκο Γουιντόντο στο Αμπού Ντάμπι το σαββατοκύριακο.

Το νέο διοικητικό κέντρο της χώρας θα κατασκευαστεί σε μια δασώδη περιοχή στην επαρχία του Ανατολικού Καλιμαντάν στο νησί Βόρνεο και η κατασκευή του θα ξεκινήσει στο τέλος του χρόνου, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Ο Τζόκο έχει δηλώσει ότι η κυβέρνηση επέλεξε τη συγκεκριμένη τοποθεσία επειδή είναι μηδαμινός ο κίνδυνος για καταστροφές όπως πλημμύρες, σεισμοί, τσουνάμι και εκρήξεις ηφαιστείων.

Αξιωματούχοι έχουν ανακοινώσει ότι το κόστος από την κατασκευή της νέας πρωτεύουσας θα ανέλθει σε 33 δισεκ. δολάρια και η χρηματοδότησή του θα προέλθει από τον κρατικό προϋπολογισμό καθώς και από δημόσιες και ιδιωτικές συνεργασίες.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι οι οικονομικές ζημίες που προκαλούνται από το μποτιλιάρισμα στη σημερινή πρωτεύουσα ανέρχονται σε επτά δισεκ. δολάρια.

Κάποιοι ακτιβιστές για το περιβάλλον έχουν ασκήσει κριτική εις βάρος της κατασκευής της νέας πρωτεύουσας προειδοποιώντας ότι η κατασκευή μιας νέας πόλης στη μέση ενός δάσους μπορεί να βλάψει το περιβάλλον και απειλεί σπάνια είδη ζώων όπως ο ουρακοτάγκος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ινδονησία: Δύο χρόνια φυλακή σε 33χρονη που είπε ισλαμική προσευχή πριν φάει χοιρινό

Εκατόμβη νεκρών σε ποδοσφαιρικό αγώνα στην Ινδονησία – Άγριες συμπλοκές με την Αστυνομία και ποδοπάτημα

Ο επί 10 μήνες σύζυγος ήταν στην πραγματικότητα γυναίκα – Η σύζυγος δεν κατάλαβε τίποτα

O Μασκ πάγωσε την εξαγορά του Twitter και πάει Ινδονησία για επενδύσεις

Η Ινδονησία κάλεσε στη σύνοδο κορυφής της G20 τον Πούτιν – Αντίδραση από ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr