Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Χαλίφα Χαφτάρ συναντήθηκε με τον πρέσβη των ΗΠΑ στη Λιβύη Ρίτσαρντ Νόρλαντ

Ο Χαλίφα Χαφτάρ συναντήθηκε με τον πρέσβη των ΗΠΑ στη Λιβύη Ρίτσαρντ Νόρλαντ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ συναντήθηκε με τον Αμερικανό πρέσβη στη Λιβύη Ρίτσαρντ Νόρλαντ, την επομένη της Διάσκεψης στο Βερολίνο για τη Λιβύη.

Σύμφωνα με λιβυκές πηγές, ο διοικητής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) συζήτησε με τον Αμερικανό διπλωμάτη τη λιβυκή κρίση και τον πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία και τις ένοπλες ισλαμιστικές πολιτοφυλακές.

Να σημειωθεί ότι ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ είναι και Αμερικανός υπήκοος, έζησε για δύο δεκαετίες στη Βιρτζίνια αυτοεξόριστος και κυνηγημένος από τον Μουαμάρ Καντάφι.

Ο Χαλίφα Χαφτάρ υπήρξε κορυφαίο στέλεχος του κανταφικού καθεστώτος αλλά έπεσε σε δυσμένεια όταν αιχμαλωτίστηκε με 700 άνδρες του από το Τσαντ στον πόλεμο με τη Λιβύη.

Σε ανακοίνωσή της η Αμερικανική Πρεσβεία στη Λιβύη αναφέρει ότι, «μετά τη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής του Βερολίνου, ο πρέσβης Ρίτσαρντ Νόρλαντ συναντήθηκε με τους Αλ Σάρατζ και Χαφτάρ σε χωριστές συναντήσεις χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί.

»Στόχος των συναντήσεων είναι να γνωρίσει τις εντυπώσεις τους σχετικά με τα αποτελέσματα της Διάσκεψης».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να συμμετέχουν στην υποστήριξη των προσπαθειών που έχουν αναλάβει τα Ηνωμένα Έθνη για την υλοποίηση των αποτελεσμάτων της Διάσκεψης του Βερολίνου».

Ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ είχε συναντηθεί ξανά με τον πρέσβη Ρίτσαρντ Νόρλαντ στο Άμπου Ντάμπι στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ αποκτά πάνω από 600 drones «καμικάζι» Rogue 1

Παροχή τακτικών οχημάτων στον Λιβανέζικο Στρατό από τις ΗΠΑ: Πιθανή πώληση 90,5 εκατ. δολαρίων

Πάνω από 1.000 Αμερικανοί χριστιανοί προσευχήθηκαν μαζικά για την Ιερουσαλήμ στο Δυτικό Τείχος

Μουντιάλ 2026: Αυτοί είναι οι 12 όμιλοι που προέκυψαν από την κλήρωση

H FIFA απένειμε βραβείο Ειρήνης στον Ντόναλντ Τραμπ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr