ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Χαφτάρ «έκοψε» το πετρέλαιο στον Σαράτζ που μιλάει για «καταστροφική κατάσταση»

Ο Χαφτάρ «έκοψε» το πετρέλαιο στον Σαράτζ που μιλάει για «καταστροφική κατάσταση»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο τουρκικής καταγωγής ισλαμιστής πρωθυπουργός της Τρίπολης, Φαγιέζ αλ Σαράτζ, τόνισε πως δεν σκοπεύει να συναντηθεί με τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ και πρόσθεσε πως η Λιβύη θα αντιμετωπίσει μια «καταστροφική κατάσταση» αν παραμείνουν κλειστές οι πετρελαιοπηγές.

Από την Παρασκευή, φυλές της Λιβύης, πολίτες και άλλοι προσκείμενοι στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ έκλεισαν τα μεγαλύτερα λιμάνια διακίνησης πετρελαιοειδών της χώρας, διαμαρτυρόμενοι ότι η ισλαμική κυβέρνηση της Τρίπολης χρησιμοποιεί τα έσοδα από το πετρέλαιο για να πληρώνει τους τζιχαντιστές που μεταφέρει στο έδαφός της η Τουρκία.

Ο πρωθυπουργός Φάγιεζ αλ Σαράτζ, του οποίου η κυβέρνηση έχει την έδρα της στην Τρίπολη, δήλωσε στο Reuters ότι απορρίπτει τα αιτήματα των δυνάμεων της Βουλής των Αντιπροσώπων να διασυνδεθεί η εκ νέου έναρξη της λειτουργίας των λιμανιών διακίνησης πετρελαιοειδών με μια νέα κατανομή των εσόδων από το πετρέλαιο μεταξύ των Λίβυων, λέγοντας ότι το εισόδημα από το πετρέλαιο προορίζεται για να ωφελήσει όλη τη χώρα.

«Η κατάσταση θα είναι καταστροφική, αν συνεχιστεί έτσι», δήλωσε ο Σαράτζ σε συνέντευξη στο Βερολίνο.

«Ελπίζω ότι οι ξένες χώρες θα παρακολουθούν το θέμα», είπε όταν ρωτήθηκε αν ήθελε αυτοί να πιέσουν τον Χαφτάρ να άρει τον αποκλεισμό στους τερματικούς σταθμούς εξαγωγής πετρελαίου της Λιβύης στη Μεσόγειο.

Στη συνέντευξη, ο Σαράτζ δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνησή του θα σεβαστεί την απόφαση της συνόδου κορυφής του Βερολίνου για την εδραίωση εκεχειρίας στην Τρίπολη και την έναρξη ενδολιβυκών συνομιλιών για τον τερματισμό της σύγκρουσης στο πλαίσιο του σχεδίου υπό τον ΟΗΕ.

Ο Σαράτζ ωστόσο απέκλεισε να συναντηθεί με τον Χαφτάρ. Στο Βερολίνο, Σαράτζ και Χαφτάρ συσκέφτηκαν με παγκόσμιους ηγέτες αλλά δεν συναντήθηκαν μεταξύ τους.

«Για μένα είναι σαφές… Δεν θα καθίσουμε ξανά με την άλλη πλευρά», είπε ο Σαράτζ προσθέτοντας ότι το θέμα του ειρηνευτικού διαλόγου δεν θα πρέπει να περιοριστεί σε μια συνάντηση των δύο ηγετών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διπλωματική Πηγή: Η Τουρκία δεν πρόκειται να ενταχθεί και να συμμετάσχει σε ευρύτερους ευρωπαϊκούς αμυντικούς μηχανισμούς όσο υφίσταται απειλή πολέμου

Αρχές 2027 η ExxonMobil προχωρά σε ερευνητική γεώτρηση στα ελληνικά ύδατα

Το Ισραήλ με Ελλάδα και Κύπρο για αμυντική και γεωπολιτική σταθερότητα στην Ανατ. Μεσόγειο – Μαζί στον τομέα της ενέργειας

Η Σαουδική Αραβία διαψεύδει την αγορά 25 δεξαμενόπλοιων στην οποία η Βαγδάτη απέδωσε την αύξηση του κόστους μεταφοράς του ιρακινού πετρελαίου

Κοινή Δήλωση Άμυνας Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου: Έλληνες (Ελλαδίτες+Κύπριοι) και Αιγύπτιοι θα υπερασπιστούν από κοινού το φυσικό αέριο της Ανατ. Μεσογείου – Εν όπλοις συμμαχία: Συλλογική ικανότητα για ταχεία και ενιαία αντίδραση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr