Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκική βάση στο αεροδρόμιο της Τρίπολης στη Λιβύη και μισθοφόροι από τη Σομαλία

Τουρκική βάση στο αεροδρόμιο της Τρίπολης στη Λιβύη και μισθοφόροι από τη Σομαλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANHA και η αραβική Asharq Al Awsat μεταδίδουν πληροφορίες για την εγκατάσταση τουρκικής στρατιωτικής βάσης στη Λιβύη.

Σύμφωνα με το ANHA, η τουρκική βάση θα είναι υπεύθυνη για στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη των ειδικών δυνάμεων και του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και θα διαθέτει διάδρομο αποπροσγείωσης για τουρκικά αεροσκάφη, θάλαμο επιχειρήσεων και αίθουσα απευθείας επικοινωνίας με το καθεστώς του Φαγιέζ αλ Σαράτζ.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας της Τρίπολης διαπραγματεύεται με την Τουρκία την αγορά τουρκικών δρόνων (ντρον), ενώ υποστηρίζεται ότι την Τετάρτη έφτασαν Τούρκοι πιλότοι στη Λιβύη και η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας του Φαγιέζ αλ Σαράτζ, σε συνεργασία με στελέχη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, έβγαλαν κρυφά χρήματα από τη Λιβύη και τα έστειλαν στην Τουρκία.

Επίσης λέγεται ότι η Τουρκία μεταφέρει βαρύ οπλισμό στην Τρίπολη, κατασκευάζεται ήδη ο θάλαμος επιχειρήσεων και στρατώνες και το τουρκικό καθεστώς σχεδιάζει να μεταφέρει μαχητές από την Κένυα και τη Σομαλία.

Ακόμα, οι Τούρκοι θα χτίσουν φυλάκια – παρατηρητήρια στην Τρίπολη και θα παράσχουν στην κυβέρνηση Σαράτζ αντιαεροπορικά συστήματα.

Οι Τούρκοι, δηλαδή, οχυρώνουν τη λιβυκή πρωτεύουσα για να τη μετατρέψουν σε «πόλη-κράτος-οχυρό» και προτεκτοράτο τους.

Πραγματοποιήθηκε, όπως μεταδίδεται, μυστική επίσκεψη του επικεφαλής της τουρκικής MIT στην Τρίπολη, Χακάν Φιντάν, για να αξιολογήσει την κατάσταση.

Η αραβική Asharq Al Awsat υποστηρίζει ότι η Τουρκία ξεκίνησε ήδη τη δημιουργία στρατιωτικής βάσης μέσα στο αεροδρόμιο Μιτίγκα της Τρίπολης.

Επικαλείται πηγή που ανέφερε ότι αξιωματικοί του τουρκικού στρατού και της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών, της MIT, βρίσκονται στο αεροδρόμιο.

Να σημειωθεί εδώ ότι το αεροδρόμιο της Μιτίγκα είναι το παλιό στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης και το μόνο που λειτουργεί.

Ο πολιτικός διεθνής αερολιμένας της λιβυκής πρωτεύουσας είναι κλειστός από το 2014 και αυτή τη στιγμή ελέγχεται από τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA).

Η ίδια πηγή της Asharq Al Awsat ανέφερε ότι η Τουρκία κατασκευάζει μυστική στρατιωτική βάση μέσα στο Μιτίγκα και Τούρκοι αξιωματικοί ήδη συνεισφέρουν στη διοίκηση των ισλαμιστικών πολιτοφυλακών και των τζιχαντιστών μισθοφόρων που υποστηρίζουν την ισλαμική Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας.

Προσθέτει ότι η Τουρκία σχεδιάζει να μεταφέρει μισθοφόρους από την Κένυα και τη Σομαλία για να υποστηρίξουν το καθεστώς Σαράτζ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr