Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν θα εκδικηθεί για τους Τούρκους στρατιώτες που σκότωσε ο συριακός στρατός

Ο Ερντογάν θα εκδικηθεί για τους Τούρκους στρατιώτες που σκότωσε ο συριακός στρατός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Τουρκία θα συνεχίσει τα αντίποινα στις επιθέσεις εναντίον των δυνάμεών της στην περιοχή Ιντλίμπ της Βορειοδυτικής Συρίας, διεμήνυσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και εννέα τραυματίσθηκαν από βομβαρδισμό των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων.

«Απαντήσαμε σε αυτές τις επιθέσεις και θα συνεχίσουμε να απαντάμε.

»Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις μας για την ασφάλεια της χώρας μας, του λαού μας και των αδελφών μας στην Ιντλίμπ», δήλωσε ο πρόεδρος Ερντογάν σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη.

«Αυτοί που αμφισβητούν την αποφασιστικότητά μας σύντομα θα καταλάβουν ότι έχουν κάνει λάθος», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Οι τουρκικές δυνάμεις χτύπησαν στρατιώτες του συριακού καθεστώτος ως απάντηση σε βομβαρδισμό πυροβολικού που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις Τούρκους στρατιώτες, υποστήριξε σήμερα Δευτέρα ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και κάλεσε τη Μόσχα να μην «εμποδίσει» την απάντηση της Άγκυρας.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, «από 30 έως 35» Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά την τούρκική απάντηση.

Η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων είχε ανακοινώσει από την πλευρά της πως σκοτώθηκαν έξι Σύροι στρατιώτες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διπλωματικές πηγές: Το πρώτο τρίμηνο του 2026 το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας

Η Ερντογάν θέλει να επιστρέψει τους S-400 στη Ρωσία για να πάρει F-35 από τις ΗΠΑ

Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ ενώνουν στρατούς για να αποτρέψουν την Τουρκία

Levantine Greeks Brief European Parliament on the Plight of Syrian Christians

Έλληνες της Συρίας στο Στρασβούργο για την Προστασία των Χριστιανών της Ανατολής

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr