Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο «γκρίζος λύκος» Μπαχτσελί κατηγορεί τον Τουρκύπριο Ακιντζί για πράκτορα της Ελλάδας

Ο «γκρίζος λύκος» Μπαχτσελί κατηγορεί τον Τουρκύπριο Ακιντζί για πράκτορα της Ελλάδας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την παραίτηση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί ζητά ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος της Τουρκίας ΜΗΡ, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, έπειτα από την συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Γκάρντιαν στην οποία είχε πει πως «θα είναι τρομακτικό να προσαρτηθεί η “βόρειος” Κύπρος στην Τουρκία».

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί δήλωσε ότι ο Ακιντζί, ο οποίος έχει εκφράσει με θρασύτητα την ανάγκη για στήριξη του από την «ελληνοκυπριακή διοίκηση νοτίου Κύπρου», κατά την έκφρασή του, για να μειώσει την οικονομική εξάρτηση από την Τουρκία και έχει αποκαλύψει τις μυστικές προθέσεις του, έχει προ πολλού μπει στην τροχιά της ένωσης (εννοεί ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα).

Κατηγόρησε τον Τουρκοκύπριο ηγέτη ότι «έχει αλυσοδέσει τους Τουρκοκυπρίους στα σχέδια των Ελληνοκυπρίων με στόχο να τους υποτάξει», προσθέτοντας ότι «έχει γυρίσει την πλάτη του στον τουρκικό λαό και την Τουρκία ενώ έπρεπε να τους ευχαριστεί» και «έχει στρέψει το πρόσωπό του στον τύραννο.

»Αυτή η ντροπή και η ατιμία σε καμιά συνείδηση και καμιά πολιτική αντίληψη δεν θα έχει θέση», υποστήριξε.

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί συνέχισε λέγοντας ότι «δεν αξίζει στον Μουσταφά Ακιντζί η καρέκλα που κατέλαβε.

»Γι αυτό είναι ζωτικής σημασίας και αναπόφευκτο να παραιτηθεί αμέσως από την “προεδρία” και να παραδοθεί στην βούληση των Τουρκοκυπρίων.

»Υπό κανένα άλλο όρο δεν θα σβηστεί το αίμα που έχυσαν οι ήρωες μας στον Πενταδάκτυλο, ανέφερε.

Ο ηγέτης του ΜΗΡ είπε ότι «οι θλιβερές δηλώσεις του Μουσταφά Ακιντζί σε μια βρετανική εφημερίδα αποκάλυψαν για άλλη μια φορά την ανέμπιστη νοοτροπία του, την προβληματική και σκανδαλώδη στάση του.

»Αντί να υπερασπίζεται με τιμιότητα τα ιστορικά δικαιώματα και συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων αυτό το άτομο που ρίχνει νερό στον μύλο του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού που κάνει μαύρους σχεδιασμούς στην Μεσόγειο και που εξυπηρετεί τα στρατηγικά συμφέροντα των Ελληνοκυπρίων, έχει αποκοπεί εντελώς από την εθνική πραγματικότητα.

»Ταυτόχρονα στρέφεται ενάντια στις άγιες μνήμες των ηρώων μας και υπερασπιζόμενος το επείγον της λύσης επιλέγει προβοκατόρικο λεξιλόγιο υποχώρησης και παράδοσης», ανέφερε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Ο ηγέτης του ΜΗΡ (δηλαδή των Γκρίζων Λύκων) υποστήριξε ότι η αναφορά Ακιντζί ότι ανησυχεί «να μην τους απορροφήσει η Άγκυρα» δεν είναι μόνο ντροπιαστική αλλά αποτελεί και έχθρα εναντίον της Τουρκίας η οποία δεν θεραπεύεται.

«Αυτό το άτομο από τότε που έγινε “πρόεδρος” το 2015 μέχρι τώρα δεν έχει σταματήσει προκαλεί τις ευαισθησίες του τουρκικού λαού», υποστήριξε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, προσθέτοντας πως «ο διάλογος που επικαλείται συχνά ο Ακιντζί έχει ανατραπεί και η φόρμουλα λύσης στην οποία αναφέρεται έχει καταρρεύσει και σαπίσει».

Όπως είπε «η ανέντιμη στάση του “προέδρου” της “τδβκ” σε μια περίοδο προβληματική που γίνεται προσπάθεια να στριμωχθεί η Τουρκία στη Μεσόγειο και μάλιστα να αποκλειστεί και να περιοριστεί η κυριαρχία και τα πεδία ελιγμών της, αποτελεί παράδειγμα υπερβάλλοντος ζήλου και συνεργασίας χωρίς προηγούμενο».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διπλωματικές πηγές: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την Κύπρο και προσβάλει τις μνήμες των θυμάτων

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα – Άνοιξαν πυρ σε ομάδα και με γυναίκες

Αδιανόητο ξύλο στον αγώνα Τραμπζονσπόρ-Φενέρμπαχτσε μεταξύ ποδοσφαιριστών και οπαδών στο γήπεδο (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr