ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

SPD σε Μέρκελ: Ξεκαθάρισε τη θέση σου ως προς την ακροδεξιά

SPD σε Μέρκελ: Ξεκαθάρισε τη θέση σου ως προς την ακροδεξιά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Γενικός Γραμματέας του Σοσιαλδημοκρατικού κόμμματος (SPD) Λαρς Κλινγκμπάιλ κάλεσε το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα να αποσαφηνίσει γρήγορα την στάση τους απέναντι στο κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD).

«Ελπίζω ότι το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα (CDU) θα βρει γρήγορα ξεκάθαρη πορεία.

»Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τη σχέση του με την Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD).

»Όποιος και αν διαδεχτεί την Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ θα πρέπει να αποτρέψει τις προσπάθειες ανοίγματος προς τα δεξιά», είπε σε συνέντευξή του στις εφημερίδες του Δικτύου Συντακτών Γερμανίας Redaktionsnetzwerk Deutschland / RND που θα δημοσιευτεί την Τρίτη.

«Η απόφαση της Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ να αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος αξίζει τον σεβασμό.

»Υφίσταται τις συνέπειες της τρέχουσας κρίσης στο Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα», πρόσθεσε ο Κλινγκμπάιλ.

Ο Μάρκους Ζέντερ δεν θα είναι υποψήφιος για την καγκελαρία

Ο επικεφαλής του Χριστιανοκοινωνικού κόμματος της Βαυαρίας (CSU) και πρωθυπουργός του κρατιδίου της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ απέρριψε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος των συντηρητικών για την καγκελαρία.

«Στην Βαυαρία βρίσκεται η θέση μου και η άγκυρά μου, είμαι υπόλογος στους Βαυαρούς ψηφοφόρους μας», δήλωσε στη βαυαρική ραδιοφωνία.

Ο Ζέντερ ζήτησε από το αδελφό Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα να μην αποφασίσει «κατά την διάρκεια του έτους αλλά νωρίτερα για το ποιος θα είναι υποψήφιος καγκελάριος», επέμεινε δε ότι το κόμμα του πρέπει να έχει λόγο κατά την διαδικασία επιλογής του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανίδα δημοσιογράφος που είχε συλληφθεί στη Συρία επέστρεψε στην πατρίδα της έπειτα από μήνες κράτησης

Γερμανία: Άρπαξαν μωρό 3 μηνών από το καρότσι – Εντοπίστηκε νεκρό

Σε τροχιά μετώπου Βερολίνο και Μόσχα: Πρωτοφανείς πολεμικές ιαχές και βαριές κατηγορίες για «ναζιστικά ένστικτα»

Ένας Γερμανός εμπνευστής των γενοκτονιών που διέπραξαν οι Οθωμανοί

Ο Νίκος Δένδιας δεν ξεχνά τη σφαγή στο Δίστομο (10/6/1944): Η Γερμανία ΠΡΕΠΕΙ να πληρώσει!

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr