Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν απείλησε τη Δαμασκό ότι θα πληρώσει «βαρύ τίμημα» για τους νεκρούς Τούρκους στρατιώτες

Ο Ερντογάν απείλησε τη Δαμασκό ότι θα πληρώσει «βαρύ τίμημα» για τους νεκρούς Τούρκους στρατιώτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέες απειλές εναντίον της συριακής κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, δεσμευόμενος ότι το τίμημα που θα πληρώσει για τις επιθέσεις εναντίον των τουρκικών στρατευμάτων και τον θάνατο των 13 Τούρκων στρατιωτών στην Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, θα είναι «βαρύ».

«Δώσαμε την απαραίτητη απάντηση στη συριακή πλευρά στον ύψιστο βαθμό.

»Ειδικά στην Ιντλίμπ, πήραν αυτό που τους άξιζε.

»Αυτό όμως δεν είναι αρκετό, θα συνεχίσουμε», τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του σήμερα Τρίτη, δηλώνοντας επίσης ότι αύριο Τετάρτη θα ανακοινώσει λεπτομερές σχέδιο για τον χειρισμό των εξελίξεων στην Ιντλίμπ.

Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι πέρασε στην αντεπίθεση αφότου πέντε ακόμη Τούρκοι στρατιώτες έπεσαν νεκροί και πέντε τραυματίστηκαν χθες Δευτέρα από πυρά πυροβολικού του συριακού κυβερνητικού στρατού στην Ιντλίμπ, σε μία κλιμάκωση της έντασης μία εβδομάδα έπειτα από παρόμοια σύγκρουση μεταξύ των δύο πλευρών.

Η ανταλλαγή των πυρών σημειώθηκε αφότου ρωσική αντιπροσωπεία πραγματοποίησε δεύτερο γύρο συνομιλιών στην Άγκυρα για τις συγκρούσεις στην Ιντλίμπ, οι οποίες έχουν ξεριζώσει περισσότερους από μισό εκατομμύριο ανθρώπους τους τελευταίους δύο μήνες.

Οι συγκρούσεις οδήγησαν στην κατάρρευση μιας εύθραυστης κατάπαυσης του πυρός που συμφωνήθηκε από την Τουρκία και τη Ρωσία το 2018.

Η Τουρκία στηρίζει τους Σύρους τζιχαντιστές, ενώ η Ρωσία υποστηρίζει σθεναρά την προσπάθεια της συριακής κυβέρνησης να ανακταλάβει την περιοχή, η οποία αποτελεί το τελευταίο προπύργιο των τζιχαντιστών της Αλ Κάιντα και φιλοτουρκικών ισλαμικών ενόπλων οργανώσεων.

Σε ανακοίνωσή του σήμερα Τρίτη το Κρεμλίνο κάλεσε να σταματήσουν όλες οι επιθέσεις εναντίον των ρωσικών και των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στην Ιντλίμπ.

Η ανακοίνωση του Κρεμλίνου πργματοποιήθηκε αφότου οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις κατέλαβαν τον έλεγχο μιας εθνικής οδού στη βορειοδυτική Συρία για πρώτη φορά από το 2012, ενώ οι συνομιλίες μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας για την παύση των συγκρούσεων φαίνεται πως έχουν ολοκληρωθεί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Πράκτορες επιρροής» θα χαρακτηρίζονται στην Τουρκία οι δημοσιογράφοι «ξένων συμφερόντων»

Προκαλεί ο «υπουργός Εξωτερικών» του ψευδοκράτους: Η Κύπρος είναι τουρκικό νησί

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δημιουργεί τις συνθήκες για την υπονόμευση των εθνικών συμφερόντων της χώρας

Τουρκία: Φουντώνουν οι φήμες για σχέδιο συνομωσίας ή πραξικοπήματος κατά της κυβέρνησης Ερντογάν

Μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα «όργιο» τουρκικών παραβιάσεων στο FIR Αθηνών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr