Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βόρεια Μακεδονία: Η Βουλή στα Σκόπια κύρωσε το Πρωτόκολλο Προσχώρησης στο ΝΑΤΟ

Βόρεια Μακεδονία: Η Βουλή στα Σκόπια κύρωσε το Πρωτόκολλο Προσχώρησης στο ΝΑΤΟ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Βουλή της Βόρειας Μακεδονίας, αν και η Συμφωνία των Πρεσπών παραβιάζεται και δεν εφαρμόζεται πλήρως, κύρωσε την Τρίτη ομόφωνα το Πρωτόκολλο Προσχώρησης της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Η κύρωση του πρωτοκόλου εκ μέρους του της Βουλής της Βόρειας Μακεδονίας θα αποκτήσει ισχύ σε μεταγενέστερη ημερομηνία, αφού πρώτα ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία κύρωσης στη Βουλή της Ισπανίας, τη μόνη χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, η οποία δεν έχει κυρώσει ακόμη τη συμφωνία για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Η διαδικασία κύρωσης του Πρωτοκόλλου Προσχώρησης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ από την ισπανική Βουλή καθυστερεί, καθώς, μόλις πρόσφατα σχηματίστηκε κυβέρνηση στη χώρα αυτή.

Αναμένεται η Ισπανία να κυρώσει το πρωτόκολλο αυτό εντός του Μαρτίου, όμως μέχρι τότε θα έχει διαλυθεί η Βουλή της Βόρειας Μακεδονίας, προκειμένου να διεξαχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές, που δρομολογούνται για τις 12 Απριλίου.

Ο Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Στέβο Πεντάροφσκι, μιλώντας την Τρίτη σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής της χώρας, ανέφερε ότι οι συμβιβασμοί στους οποίους προέβη η Βόρεια Μακεδονία το περασμένο διάστημα, όπως η συμφωνία με την Ελλάδα για τη διευθέτηση του ζητήματος της ονομασίας (Συμφωνία των Πρεσπών) και η συμφωνία συνεργασίας και σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ Βόρειας Μακεδονίας και Βουλγαρίας, ήταν μεν δύσκολοι, όπως είπε, ωστόσο, όπως πρόσθεσε, ήταν αυτοί που άνοιξαν το δρόμο για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Εν τω μεταξύ, το ΝΑΤΟ αναμένει ότι την άνοιξη του τρέχοντος έτους η Βόρεια Μακεδονία θα ενταχθεί στην Βορειοατλαντική συμμαχία, δήλωσε την Τρίτη η μόνιμη εκπρόσωπος των ΗΠΑ στον οργανισμό Κέι Μπέιλι Χάτσισον κατά την διάρκεια τηλεφωνικής ενημέρωσης στις Βρυξέλλες.

Η συμφωνία για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ θα πρέπει να επικυρωθεί από το κοινοβούλιο της χώρας στο προσεχές διάστημα.

Εκτός των άλλων, το κείμενο της συμφωνίας δεν έχει επικυρωθεί προς το παρόν από ένα μέλος του ΝΑΤΟ, την Ισπανία, η οποία πρόσφατα σχημάτισε κυβέρνηση.

«Νομίζω ότι προς το καλοκαίρι η σημαία της Βόρειας Μακεδονίας θα κυματίζει μαζί με τις 29 σημαίες, που υπάρχουν τώρα στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ… Θα χαρούμε πολύ την άνοιξη να χαιρετίσουμε την Βόρειο Μακεδονία στο τραπέζι μας» δήλωσε η Χάτσισον επισημαίνοντας ότι η χώρα αυτή έκανε τεράστιο έργο, εφαρμόζοντας τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για τον εναρμονισμό των απαιτήσεων της συμμαχίας.

Η χώρα αυτή δεν εφαρμόζει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις έμπρακτα, μόνο στα χαρτιά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Μόσχα χαιρετίζει τη νέα στρατηγική ασφαλείας των ΗΠΑ: «Σε μεγάλο βαθμό συνεπής» με το όραμα της Ρωσίας

Κοκαΐνη και Μπανάνες: Πώς διακινητές των Βαλκανίων χρησιμοποίησαν φορτία φρούτων για τη λαθραία διακίνηση ναρκωτικών

Ο Νίκος Δένδιας τρομάζει τους Τούρκους – Το υπ. Άμυνας της Τουρκίας απαντά στο Δόγμα Δένδια

Οι Ευρωβουλευτές καταδίκασαν την στρατιωτικοποίηση της Αρκτικής και την κινεζική εμπλοκή

Στην Αλβανία νεο-οθωμανοί εθνοϊσλαμιστές διαδίδουν φαντασιοπληξίες και «φλερτάρουν» με τις συνέπειες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr