ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Λιβύη, Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA), Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλίφα Χαφτάρ,

















































Ο άξονας Πακιστάν-Τουρκίας: Μια νέα και επικίνδυνη ΠΥΡΗΝΙΚΗ απειλή
Το KCDK-E καλεί το τουρκικό κράτος να αναμετρηθεί με το ιστορικό των σφαγών του
Αντιστράτηγος ε.α. Καμπουρίδης: Με υποστήριξη των ΗΠΑ οι Κούρδοι (SDF) οδεύουν προς αυτονομία στη Συρία - Ήττα για την Τουρκία
Προκαταρκτική συμφωνία στη Συρία: Οι Κούρδοι με τρεις μεραρχίες και 50.000 μαχητές «ενσωματώνονται» στο συριακό κράτος
Φήμες ότι ο Ερντογάν σχεδιάζει να «αποκεφαλίσει» τον Χακάν Φιντάν 
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ της Λιβύης δήλωσε την παρασκευή ότι ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) βρίσκεται «στα περίχωρα της καρδιάς της πρωτεύουσας Τρίπολης» και ότι είναι «κοντά στην απελευθέρωσή της».
Ο Λίβυος ηγέτης διαβεβαίωσε την Παρασκευή σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ότι «δεν υπάρχει πισωγύρισμα από την επίτευξη του στόχου», δηλαδή την απελευθέρωση της Τρίπολης, «ακόμα κι εάν αναζητήσουν βοήθεια από τους μισθοφόρους όλου του κόσμου».
Από πέρσι τον Απρίλιο ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) έχει ξεκινήσει εκστρατεία για την απελευθέρωση της Τρίπολης από τους τζιχαντιστές παραστρατιωτικούς που υποστηρίζουν την ισλαμική Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, υπό την ηγεσία του τουρκικής καταγωγής Φαγιέζ αλ Σαράτζ.
«Δεν υπάρχει ειρήνη παρά μόνο με αφοπλισμό των παραστρατιωτικών συμμοριών και την αποχώρηση των μισθοφόρων από τη γη μας, που στάλθηκαν από τον ξέφρενο παράφρονα της Τουρκίας», τόνισε ο στρατάρχης Χαφτάρ αναφερόμενος στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Ήμασταν και συνεχίζουμε να είμαστε υπερασπιστές της ειρήνης», είπε ο Χαφτάρ, προσθέτοντας ότι η ειρήνη που επιθυμεί είναι εκείνη που «εγγυάται την αξιοπρέπεια του λαού, την ελευθερία και τον έλεγχο των ζωών τους».
Δεν μπορεί να επιτευχθεί ειρήνη, κατέληξε, εάν οι τρομοκράτες δεν παραδοθούν ή δεν αντιμετωπίσουν την αναπόφευκτη μοίρα τους.






















































