ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άσκηση: Μαχητικά Rafale σηκώθηκαν από το «Charles De Gaulle» για να προστατέψουν την Κύπρο

Άσκηση: Μαχητικά Rafale σηκώθηκαν από το «Charles De Gaulle» για να προστατέψουν την Κύπρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η πρώτη φάση της κυπρογαλλικής άσκησης αεράμυνας με τη συμμετοχή του αεροπλανοφόρου «Charles De Gaulle» πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα και την παρακολούθησε ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Σάββας Αγγελίδης.

Η άσκηση «ΤΑΛΩΣ 1-2020» είναι η τρίτη άσκηση της Εθνικής Φρουράς με τον γαλλικό στρατό.

Εντυπωσιακή ήταν η απονήωση αριθμού μαχητικών αεροσκαφών σε πολλές περιοχές της ελεύθερης Κύπρου.

Μιλώντας από τον χώρο της άσκησης, αναφέρει το philenews, ο Σάββας Αγγελίδης περιέγραψε το επιχειρησιακό κομμάτι της άσκησης, εκφράζοντας ικανοποίηση για την εξέλιξη της κοινής άσκησης με τη Γαλλία.

«Σήμερα παρακολουθήσαμε την πρώτη φάση της κοινής άσκησης μαζί με τη Γαλλία που σκοπό είχε την προσβολή εικονικών στόχων, ενεργοποιώντας την αεράμυνα της Κύπρου.

»Η προσβολή των εικονικών στόχων έγινε από αεροσκάφη Rafale, που βρίσκονται στο Γαλλικό αεροπλανοφόρο “Charles de Gaulle”», δήλωσε ο Σάββας Αγγελίδης.

«Συζήτησα και μαζί με τους χειριστές των συστημάτων αεράμυνας», δήλωσε, τονίζοντας ότι αυτό που είδαμε σήμερα είναι παράδειγμα της απτής συνεργασίας της Γαλλίας με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Αναφέρθηκε επίσης σε συνεχείς προσπάθειες σε όλα τα επίπεδα, από τον πρόεδρο μέχρι τον υπουργό Εξωτερικών και το υπουργείο Άμυνας, ώστε να καταδειχθεί ο ρόλος της Κύπρου στην ευρύτερη περιοχή.

«Βέβαια θα γίνουν και άλλες ασκήσεις, που έχουν σχέσεις με την άμυνα, την αεροπορία και το ναυτικό», εξήγησε ο υπουργός Άμυνας, δηλώνοντας ότι θα γίνουν και ασκήσεις όπου θα συμμετάσχει και ο Ουλαμός Υποβρυχίων Καταστροφών (ΟΥΚ), καθώς και άλλες φρεγάτες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ερντογάν: Τα ευρωπαϊκά στρατεύματα στην Κύπρο δεν πρέπει να είναι μόνιμα

Μακρόν προς Πεζεσκιάν: Αποφυγή κλιμάκωσης και ένταξη του Λιβάνου στην κατάπαυση του πυρός

Η Κύπρος απάντησε στην «κότα» τουρκεμένο γενίτσαρο Χακάν Φιντάν

Το ΝΑΤΟ «αδειάζει» τον Τραμπ για τον αποκλεισμό του Ορμούζ – Τι προτείνουν Γαλλία-Βρετανία

Το ελληνικό ΥΠΕΞ διαμηνύει στον Φιντάν: «Η Ελλάδα διαμορφώνει την εξωτερική της πολιτική ανεξάρτητα, δεν δέχεται υποδείξεις, ούτε οφείλει εξηγήσεις σε κανέναν»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr