Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τo Eυρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδίκασε τις πιέσεις του Ερντογάν

Τo Eυρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδίκασε τις πιέσεις του Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να βοηθήσει την Ελλάδα να διαχειριστεί την κατάσταση στα σύνορά της, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι θα παρασχεθεί άσυλο σε όσους το δικαιούνται τόνισαν αρκετοί ευρωβουλευτές κατά τη συζήτηση στο ευρωκοινοβούλιο για το προσφυγικό.

Κατά τη συζήτηση με την επίτροπο Γιόχανσον και την Κροατική Προεδρία του Συμβουλίου, η πλειοψηφία των ομιλητών κατέκρινε τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για την εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου για την επίτευξη των πολιτικών του στόχων.

Πολλοί τόνισαν επίσης ότι θα πρέπει να αποφευχθεί μια επανάληψη της προσφυγικής κρίσης του 2015 και επέμειναν στην ανάγκη αναθεώρησης των κοινών κανόνων της Ε.Ε. για το άσυλο.

Κάποιοι από τους επικεφαλής των πολιτικών ομάδων ζήτησαν την επανεξέταση της συμφωνίας της ΕΕ με την Τουρκία, η οποία συμφωνήθηκε και τέθηκε σε ισχύ το 2016 για να περιορίσει το ρυθμό αφίξεων αιτούντων άσυλο και μεταναστών με αντάλλαγμα οικονομική βοήθεια από την ΕΕ.

Άλλοι εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για την επιδείνωση της ανθρωπιστικής κατάσταση τόσο στα ελληνοτουρκικά σύνορα όσο και στα ελληνικά νησιά, όπου βρίσκονται εγκλωβισμένοι χιλιάδες αιτούντες άσυλο, πολλοί από αυτούς ασυνόδευτοι ανήλικοι.

Συζητήθηκαν ακόμη η ανάγκη να τηρηθεί η Σύμβαση της Γενεύης και να παρασχεθεί προστασία στους πρόσφυγες, οι καταγγελίες για αστυνομική βία εναντίον ανθρώπων που επιχειρούν να περάσουν τα σύνορα, καθώς και η πιθανότητα να εισέρχονται στην Ευρώπη τζιχαντιστές κρυμμένοι ανάμεσα στους πρόσφυγες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr