Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκία: Ο Ερντογάν συλλαμβάνει όσους κάνουν κριτική για τον κοροναϊό στο διαδίκτυο

Τουρκία: Ο Ερντογάν συλλαμβάνει όσους κάνουν κριτική για τον κοροναϊό στο διαδίκτυο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Ερντογάν έδωσε εντολή και οι Αρχές της Τουρκίας συνέλαβαν ήδη 410 άτομα τα οποία κατηγορούνται ότι έκαναν «προκλητικές» αναρτήσεις στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, σχετικά με την επιδημία κοροναϊού.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε ότι σχεδόν 2.000 λογαριασμοί κοινωνικών μέσων ενημέρωσης είχαν εντοπιστεί να κάνουν προκλητικές αναρτήσεις σχετικά με την πανδημία, με αποτέλεσμα την κράτηση 410 ανθρώπων που «προσπάθησαν να υποκινήσουν αναταραχές».

Είπε ότι οι περισσότεροι από τους λογαριασμούς συνδέονταν με παραστρατιωτικές ομάδες, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την ταυτότητα των υπόπτων.

Ορισμένες από τις συλλήψεις ήταν για αναρτήσεις ατόμων που χλεύαζαν ηλικιωμένους, οι οποίοι είχαν «σπάσει» την καραντίνα και κυκλοφορούσαν έξω, είπε.

Τέτοιες αναρτήσεις έχουν αποτελέσει πηγή δημόσιας οργής στην Τουρκία.

Η κυβέρνηση της Τουρκίας έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν από ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πολιτικούς αντιπάλους για κατασκόπευση των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης ώστε για να περιορίσουν την κριτική.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η αυστηρή παρακολούθηση των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης είναι απαραίτητη για τη διασφάλιση της δημόσιας ασφάλειας.

Ο υπουργός, πάντως, επαίνεσε την Τετάρτη τους Τούρκους που συμμορφώθηκαν με τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης που έχουν επιβληθεί μέχρι στιγμής, ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση της ασθένειας και είπε ότι αυτό σημαίνει πως αυστηρότεροι έλεγχοι όπως η απαγόρευση της κυκλοφορίας, μπορεί να καταστούν περιττοί.

Ο Σοϊλού επεσήμανε ότι από τότε που τέθηκαν σε ισχύ οι περιορισμοί, ο αριθμός των επιβατών των υπεραστικών λεωφορείων είχε μειωθεί κατά 83% και η ένταση της κυκλοφορίας σε 15 μεγάλες πόλεις είχε πέσει κατά 65%.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr