Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κοροναϊός: Ισπανικό χωριό δεν έχει ούτε ένα κρούσμα – Τα απίστευτα μέτρα που πήρε

Κοροναϊός: Ισπανικό χωριό δεν έχει ούτε ένα κρούσμα – Τα απίστευτα μέτρα που πήρε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισπανία, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Την ώρα που ο κορονοϊός «θερίζει» στην Ισπανία, υπάρχει ένα χωριό στα νότια, η Ζαχάρα ντε λα Σιέρα που «οχυρώθηκε» και δεν έχει εντοπιστεί ούτε ένα κρούσμα μέχρι σήμερα.

Δημοσίευμα του CNN εξηγεί πώς συνέβη αυτό το «θαύμα» σε μια χώρα που είναι δεύτερη σε νεκρούς από τον κορονοϊό, μετά την Ιταλία.

Στις 14 Μαρτίου, η Ζαχάρα ντε λα Σιέρα «απομονώθηκε» από τον έξω κόσμο με απόφαση του 40χρονου δημάρχου Σαντιάγο Γκαλβάν, κλείνοντας τις τέσσερις από τις πέντε εισόδους της.

Έκτοτε, κι ενώ στην Ισπανία καταγράφηκαν πάνω από 100.000 κρούσματα, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, στη Ζαχάρα των 1.400 κατοίκων δεν καταγράφεται ούτε ένα.

«Πέρασαν πάνω από δύο εβδομάδες και νομίζω ότι είναι ένα καλό σημάδι», δήλωσε ο Γκαλβάν στο CNN.

Όλοι οι κάτοικοι της Ζαχάρα, και οι ηλικιωμένοι στηρίζουν την απόφαση του δημάρχου για δραστικά μέτρα.

Η Ζαχάρα ντε λα Σιέρα είναι δημοφιλής προορισμός για τουρίστες από όλο τον κόσμο και τις πρώτες μέρες που εφαρμόστηκαν τα μέτρα αναγκάστηκαν να διώξουν Γάλλους και Γερμανούς επισκέπτες, δηλώνει ο Γκαλβάν.

Τη μοναδική είσοδο του χωριού που παραμένει ανοιχτεί, φυλάσσει ένας αστυνομικός, ενώ δύο άνδρες με ειδικές στολές πλένουν τα διερχόμενα οχήματα με διάλυμα χλωρίνης και έπειτα τα ΙΧ μπαίνουν σε έναν «λάκκο» με απολυμαντικό για να σιγουρευτούν ότι ο κορονοϊός δεν θα μεταφερθεί μέσω των ελαστικών τους.

«Τα μέτρα αυτά είναι αποτελεσματικά σε ποσοστό 20% με 80%, αλλά καθησυχάζουν τους ντόπιους» εξηγεί ο Γκαλβάν.

Ανάλογα προληπτικά μέτρα λαμβάνονται και εντός των τειχών της Ζαχάρα ντε λα Σιέρα, αφού κάθε Δευτέρα και Πέμπτη το απόγευμα μια ομάδα περίπου δέκα ατόμων απολυμαίνει δρόμους, πλατείες και τους εξωτερικούς τοίχους των σπιτιών.

Δύο γυναίκες από μια τοπική επιχείρηση πληρώνονται για να μοιράζουν επί 11 ώρες την ημέρα τρόφιμα και φάρμακα στα νοικοκυριά, ώστε να μειωθεί ο αριθμός εκείνων που κυκλοφορούν έξω.

Αλλά πέρα απ’ αυτά η τοπική ένωση γυναικών φροντίζει και τους ηλικιωμένους που αδυνατούν να μαγειρέψουν, αφήνοντας φαγητό στο κατώφλι τους και φροντίζοντας βασικές επισκευές στα σπίτια τους.

Ο δήμος επιστράτευσε και δύο αυτοκίνητα που παίζουν δυνατά μουσική, για να βγαίνουν τα παιδιά στα μπαλκόνια και να διασκεδάζουν λιγάκι.

Ο δήμος καλύπτει επίσης τους λογαριασμούς ρεύματος, νερού και τους φόρους των μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων για όσο διάστημα η Ισπανία παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της επιδημίας του κορονοϊού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: 62χρονος εμβολιάστηκε 217 φορές κατά της covid-19

Στη Λάρισα οι νεκροί του κορωνοϊού δεν έχουν «λιώσει» – Στο Νέο Κοιμητήριο σταμάτησαν οι εκταφές

«Όχι» κι από την Ισπανία στην πρόταση Μακρόν για αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία

Εμβόλια Covid: Έχουν τελικά σπάνιες αλλά σοβαρές παρενέργειες σύμφωνα με παγκόσμια μελέτη

ΕΟΔΥ: 65 θάνατοι από covid – 51 διασωληνωμένοι – Αύξηση της θετικότητας της γρίπης και 5 νέοι θάνατοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr