Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τούρκοι γιατροί κατά Ερντογάν: Μας αφήνει απροστάτευτους – Φταίει για τους θανάτους

Τούρκοι γιατροί κατά Ερντογάν: Μας αφήνει απροστάτευτους – Φταίει για τους θανάτους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο μεγαλύτερος ιατρικός σύλλογος της Τουρκίας κατηγορεί την κυβέρνηση της Τουρκίας ότι έχει αποτύχει να προστατέψει την υγεία των υγειονομικών υπάλληλων καθώς 24 εξ αυτών έχουν πεθάνει τον τελευταίο μήνα από τον Covid-19.

Σύμφωνα με το AFP, μέχρι στιγμής 3.500 εργαζόμενοι από τον τομέα της υγείας έχουν νοσήσει από τον νέο κορωνοϊό στην Τουρκία, δηλαδή το 3.6% των συνολικών κρουσμάτων στη χώρα και 24 έχουν υποκύψει στην νόσο (14 από τους οποίου ήταν γιατροί).

Ο Ιατρικός Σύλλογος της Τουρκίας, ο οποίος αντιπροσωπεύει περίπου το 80% των γιατρών της χώρας, κατηγορεί την κυβέρνηση για τους θανάτους και τις μολύνσεις, καθώς θεωρεί ότι δεν έχει προβεί στις κατάλληλες ενέργειες.

Συγκεκριμένα θεωρεί ότι «δεν έχει πάρει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας έγκαιρα και αποτελεσματικά και ότι «έχει αποτύχει να παρέχει προσωπικό προστατευτικό εξοπλισμό σε εύλογο χρονικό διάστημα».

Ακόμα Ιατρικός Σύλλογος της Τουρκίας, ένας ανεξάρτητος σύλλογος με περίπου 120.000 μέλη, έχει καλέσει την κυβέρνηση για μεγαλύτερη διαφάνεια, για να βοηθήσει τους γιατρούς να κατανοήσουν καλύτερα την ασθένεια.

Ο σύλλογος παρουσίασε 22 ερωτήσεις τον υπουργό την προηγούμενη εβδομάδα, ζητώντας δημογραφικά στοιχεία σχετικά με τα κρούσματα και λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των υγειονομικών υπαλλήλων που αρρώστησαν, αλλά ακόμα δεν έχουν λάβει απαντήσεις.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου Σινάν Αντιγιαμάν το επιστημονικό συμβούλιο, μία ομάδα ειδικών που έχει δημιουργηθεί από την κυβέρνηση για να διαχειριστεί την πανδημία, δεν δίνει στη δημοσιότητα τις αποφάσεις της και η κυβέρνηση δεν μοιράζεται τα στοιχεία με το σύλλογο.

Επίσημα η Τουρκία έχει καταγράψει 95.591 κρούσματα και 2.259 θανάτους από την πανδημία του Covid-19.

Οι περισσότερες περιπτώσεις έχουν εντοπιστεί στην Κωνσταντινούπολη, όπου σύμφωνα με τον ιατρικό σύλλογο βρίσκεται και η πλειονότητα των υγειονομικών υπαλλήλων που έχουν νοσήσει.

Επίσης σύμφωνα με τους New York Times, ο μεγάλος αριθμός θανάτων στην Κωνσταντινούπολη το τελευταίο δίμηνο καταδεικνύει ότι ο αριθμός των θανάτων στην Τουρκία είναι μεγαλύτερος από αυτόν που αναγράφεται στα επίσημα στοιχεία.

Η τουρκική κυβέρνηση έχει κλείσει σχολεία, πανεπιστήμια και δημόσιους χώρους ώστε να περιορίσει τη μετάδοση του κορωνοϊού, ωστόσο δεν έχει επιβάλλει ολικό lockdown όπως έχουν κάνει άλλες ψώρες.

Αντιθέτως επιβάλλει lockdown στις 31 μεγαλύτερες πόλεις κάθε Σαββατοκύριακο.

Μάλιστα ο πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι από την τρέχουσα εβδομάδα τα συγκεκριμένα lockdown θα είναι τετραήμερα και θα ισχύουν από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

Ο Ερντογάν αφού συνάντησε τον τζιχαντιστή Χανίγιε μετά είδε και τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ

Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί την κουρδική πρωτεύουσα Ερμπίλ

Ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον ηγέτη της τρομοκρατικής Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr