Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρόεδρος Αλγερινής Νεολαίας: Όλοι οι Άραβες να ενωθούμε απέναντι στον νεο-οθωμανισμό του Ερντογάν

Πρόεδρος Αλγερινής Νεολαίας: Όλοι οι Άραβες να ενωθούμε απέναντι στον νεο-οθωμανισμό του Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο επικεφαλής της Οργάνωσης Νεολαίας της Αλγερίας, Ομάνι Οσάμα, επέκρινε τη στάση των αραβικών κρατών και της διεθνούς κοινότητας απέναντι στη Συρία και τη Λιβύη και της ανθρωπιστικής καταστροφής σε αυτές τις χώρες εξαιτίας της τουρκικής παρέμβασης στα εσωτερικά τους.

Ο Ομάνι Οσάμα, με δήλωσή του στο κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANHA, κατηγόρησε τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το Κατάρ για υποστήριξη της τρομοκρατίας και στρατολόγηση τρομοκρατών που διοχετεύονται στη Συρία και τη Λιβύη.

Κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει τις χώρες που υποστηρίζουν την τρομοκρατία και να τις μποϋκοτάρουν διπλωματικά και οικονομικά.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της Λιβύης, ο Ομάν Οσάμα δήλωσε ότι η ισλαμική κυβέρνηση του Σαράτζ χάνει τη λαϊκή νομιμοποίησή της και έχει καταστεί περιφερειακή απειλή, καλώντας τη διεθνή κοινότητα και τις γειτονικές χώρες να συνεργαστούν για να βρουν μια ειρηνική λύση για τον τερματισμό της σύγκρουσης στη Λιβύη σύμφωνα με ένα χρονοδιάγραμμα που να καταλήγει σε νέες ιδρυτικές εκλογές που θα αποκαταστήσουν την πολιτική νομιμότητα στη χώρα.

Ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Νεολαίας της Αλγερίας ζήτησε αραβικό συντονισμό για την αντιμετώπιση των φιλοδοξιών του Ερντογάν, τονίζοντας ότι η Λιβύη δεν είναι ο μόνος του στόχος, αλλά όλες οι αραβικές χώρες και οι πρώην οθωμανικές αποικίες, και ο στόχος είναι να αναβιώσει το υποτιθέμενο όνειρο του χαλιφάτου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr