Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) κατέρριψε τουρκικό αεροσκάφος

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) κατέρριψε τουρκικό αεροσκάφος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) ανακοίνωσε, χθες, Πέμπτη, στο Libyan Address Journal την έναρξη μιας νέας αεροπορικής επιχείρησης στον εναέριο χώρο της δυτικής Λιβύης, στο πλαίσιο των μαχών ενάντια στις δυνάμεις της ισλαμικής κυβέρνησης της Τρίπολης.

«Η Γενική Διοίκηση του Λιβυκού Εθνικού Στρατού ανακοινώνει την έναρξη μιας στρατιωτικής επιχείρησης με το όνομα «Ababil Birds», η οποία στοχεύει στην απελευθέρωση του τελευταίου εναπομείναντος τμήματος της πατρίδας από τις ένοπλες ομάδες που υποστηρίζονται από την Τουρκία», ανέφερε το γραφείο πληροφοριών του LNA, σε δήλωσή του την Πέμπτη.

Ο LNA πραγματοποίησε αρκετές αεροπορικές επιθέσεις με στόχο μια αποθήκη πυρομαχικών των πολιτοφυλακών των φιλο-Τουρκικών δυνάμεων της ισλαμικής κυβέρνησης της «Εθνικής Συμφωνίας» μέσα στην αεροπορική βάση Μισράτα.

Η Μισράτα είναι το στρατιωτικό αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Τρίπολης που τα τελευταία χρόνια εξυπηρετεί και πολιτικές πτήσεις.

Στο αεροδρόμιο Μισράτα οι Τούρκοι έχουν εγκαταστήσει βάση.

Το κέντρο μέσων ενημέρωσης του Al-Karama Operations Room είπε ότι οι αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν ήταν επιτυχημένες και ακριβείς.

Επιπλέον, επιτυγχάνθηκε η καταστροφή πυρομαχικών και στρατιωτικού υλικού.

Το πρωί της Παρασκευής σύμφωνα με το λιβανέζικο AlMasdarNews, το Στρατιωτικό Τμήμα Πληροφοριών του LNA, με επικεφαλής τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, ανακοίνωσε ότι καταρρίφθηκε τουρκικό αεροσκάφος, δυτικά της πρωτεύουσας, Τρίπολη.

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA), όπως αναφέρει το AlMasdarNews, στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, δήλωσε ότι «οι πλατφόρμες αεροπορικής άμυνας κατέρριψαν ένα τουρκικό αεροπλάνο που προσπάθησε να ξεκινήσει αεροπορική επιδρομή στη βάση του Al-Watiyah».

Υπενθυμίζεται ότι στις 27 Νοεμβρίου 2019, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε υπογράψει δύο μνημόνια συμφωνίας με τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA), Φαγιέζ αλ-Σάρατζ.

Το πρώτο μνημόνιο είχε να κάνει με την ασφάλεια και τη στρατιωτική συνεργασία και το δεύτερο με περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας, με σκοπό την προστασία των δικαιωμάτων των δύο χωρών που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο.

Σε δήλωση, ο υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Μοχάμεντ Ταχέρ Σιάλα δήλωσε ότι οι επιθέσεις δεν συμμορφώθηκαν με τους διεθνείς νόμους καθώς έπληξαν τον παραλιακό δρόμο κοντά στις κατοικίες των Τούρκων και Ιταλών πρεσβευτών.

«Αυτές οι επιθέσεις είναι απαράδεκτες και υποδηλώνουν περιφρόνηση για το διεθνές δίκαιο και την ανθρώπινη ζωή», δήλωσε το ιταλικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Το καταριανό Aljazeera αναφέρθηκε στα χτυπήματα του LNA λέγοντας πως τουλάχιστον τρία άτομα, συμπεριλαμβανομένου ενός αμάχου, σκοτώθηκαν μετά από τις επιθέσεις πυραύλων από τις δυνάμεις του Χαφτάρ.

Όπως αναφέρει στην είδηση, οι πύραυλοι έπληξαν το λιμάνι της Τρίπολης, το Διεθνές Αεροδρόμιο της Μίτιγκας και έναν παραλιακό δρόμο, σύμφωνα με δηλώσεις του Μουσταφά αλ Μουτζί, εκπροσώπου της στρατιωτικής εκστρατείας της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της επίθεσης του Χαφτάρ στην Τρίπολη, που ονομάστηκε «Επιχείρηση Ηφαίστειο της οργής».

Ο Αμίν αλ Χασέμι, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ ισλαμικής Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης (GNA), δήλωσε, επίσης, ότι δύο υπάλληλοι ασφαλείας και ένας πολίτης σκοτώθηκαν και τέσσερις άλλοι τραυματίστηκαν στις επιθέσεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr