Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία απειλεί ότι θα επιτεθεί στον στρατάρχη Χαφτάρ στη Λιβύη

Η Τουρκία απειλεί ότι θα επιτεθεί στον στρατάρχη Χαφτάρ στη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Τουρκία δήλωσε την Κυριακή ότι θα θεωρήσει τις δυνάμεις του Λίβυου στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ «νόμιμους στόχους» εάν οι επιθέσεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) στα συμφέροντά της και στις διπλωματικές αποστολές στη Λιβύη συνεχιστούν, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) έχει ήδη διαψεύσει ότι βομβάρδισε την περιοχή της Τρίπολης όπου στεγάζεται η Τουρκική Πρεσβεία, κάνοντας λόγο για προβοκάτσια.

Η Τουρκία υποστηρίζει την ισλαμική και φιλοτουρκική διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, που εδρεύει στην Τρίπολη, με την οποία έχει υπογράψει συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας και αρωγής.

Το τουρκικό ισλαμικό καθεστώς θεωρεί «πραξικοπηματίες» τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό, που υποστηρίζει τη νόμιμα εκλεγμένη Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης και υποστηρίζεται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αίγυπτο, τη Γαλλία, την Ελλάδα και το Ισραήλ.

Σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει:

«Εάν οι αποστολές και τα συμφέροντά μας στη Λιβύη δεχθούν επίθεση, θα θεωρήσουμε τις δυνάμεις του Χαφτάρ νόμιμους στόχους».

Το τουρκικό ΥΠΕΞ, που παραβιάζει σε μόνιμη βάση το εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ στη Λιβύη και το Διεθνές Δίκαιο στο σύνολό του, κατηγόρησε τα Ηνωμένα Έθνη επειδή δεν αντιδρούν τις επιθέσεις του στρατάρχη Χαφτάρ.

«Είναι απαράδεκτο για τα Ηνωμένα Έθνη να παραμένουν πλέον σιωπηλά απέναντι σε αυτή τη σφαγή», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας τρομοκράτη.

Η Τουρκία δεν παραλείπει να κατηγορήσει τις χώρες που παρέχουν στρατιωτική, οικονομική και πολιτική βοήθεια στον Χαφτάρ ως υπεύθυνες για τα δεινά των ανθρώπων της Λιβύης, το χάος και την αστάθεια στη χώρα.

Χαρακτηρίζει επίσης τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο Μιτίγκα της Τρίπολης νωρίς το Σάββατο ως έγκλημα πολέμου.

Η Τουρκία, που υποστηρίζει την παγκόσμια τρομοκρατία και έχει εγκαταστήσει παράνομα στρατιωτική βάση στο αεροδρόμιο της Τρίπολης, η Τουρκία τολμά να κατηγορεί άλλους για εγκλήματα πολέμου.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία έχει μεταφέρει παράνομα στη Λιβύη περίπου 8.000 τζιχαντιστές μισθοφόρους για να υποστηρίξουν το ισλαμικό καθεστώς της Τρίπολης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr