Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνέρχεται η ομάδα επαφής για την ουκρανική κρίση

Συνέρχεται η ομάδα επαφής για την ουκρανική κρίση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συνέρχεται σήμερα Δευτέρα στο Μινσκ της Λευκορωσίας η αποκαλούμενη ομάδα επαφής για την ουκρανική κρίση, η οποία αποτελείται από εκπροσώπους του ΟΑΣΕ και των κυβερνήσεων της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Στις συνομιλίες θα δώσουν το «παρών» και ένας ή περισσότεροι εκπρόσωποι των φιλορώσων αυτονομιστών, όπως ανακοίνωσε ο Αντρέι Πουργκίν, «αναπληρωτής πρωθυπουργός» της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ», η οποία έχει μονομερώς ανακηρυχθεί από τους αυτονομιστές.

Την Κυριακή, ο Βλαντίμιρ Πούτιν αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην ιδέα καθορισμού μίας «κρατικής υπόστασης» για τις περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών.

«Πρέπει να αρχίσουμε αμέσως συνομιλίες… για τα θέματα που άπτονται της πολιτικής οργάνωσης της κοινωνίας και για τον καθορισμό μίας κρατικής υπόστασης για τη νοτιο-ανατολική Ουκρανία ώστε να προστατευθούν τα νόμιμα δικαιώματα των ανθρώπων που ζουν εκεί», είπε.

Λίγο μετά τη δημοσιοποίηση των δηλώσεων αυτών, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, διευκρίνισε ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας δεν έκανε ποτέ λόγο για την ίδρυση ανεξάρτητου κράτους στις περιοχές της νοτιο-ανατολικής Ουκρανίας.

Εν τω μεταξύ μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ξεκινήσει την επεξεργασία πρότασης για την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, η οποία κατηγορείται από τις δυτικές χώρες ότι έχει αναπτύξει στρατιωτικές δυνάμεις για την υποστήριξη των φιλορώσων αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας. Η Επιτροπή θα παρουσιάσει τα μέτρα αυτά στους Ευρωπαίους ηγέτες στο τέλος της εβδομάδας, ανάλογα με τις εξελίξεις επί του πεδίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Ζαχάροβα σε Μητσοτάκη: «Αξιολύπητο στην εθνική εορτή να υπενθυμίζουμε στην Αθήνα στοιχειώδη μαθήματα ιστορίας»

Επίθεση στη Μόσχα: Δύο 15χρονοι τιμήθηκαν από το σχολείο τους για τον ηρωισμό τους

Κάμαλα Χάρις: Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η Ουκρανία βρίσκεται πίσω από το μακελειό στη Μόσχα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr