Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Μέρκελ δέχεται πυρά στη Γερμανία για το Ταμείο Ανάκαμψης

Η Μέρκελ δέχεται πυρά στη Γερμανία για το Ταμείο Ανάκαμψης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Άνγκελα Μέρκελ βρίσκεται αντιμέτωπη με το πρώτο κύμα επικρίσεων στην Γερμανία μετά το σχέδιο αμοιβαιοποίησης του ευρωπαϊκού χρέους που παρουσίασε με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, που σπάει ένα ταμπού στο θέμα της ευρωπαϊκής οικονομικής αλληλεγγύης.

Σε μία χώρα που εδώ και πολλά χρόνια υπηρετεί με μεγάλη ευλάβεια την δημοσιονομική λιτότητα και ήδη αναγκάσθηκε να αποχωριστεί την έννοια του μηδενικού χρέους εξαιτίας της πανδημίας, το γαλλο-γερμανικό σχέδιο για την Ευρώπη προκαλεί ερωτήματα.

«Εκπλήσσομαι που κάνουμε στροφή 180 μοιρών, που η Ευρωπαϊκή Ενωση μπορεί ξαφνικά να χρεωθεί», σχολίασε ο φιλελεύθερος βουλευτής Αλεξάντερ Λάμπσντορφ.

Ο εξαιρετικός χαρακτήρας της κρίσης δεν δικαιολογεί πάντως η ΕΕ «να πετάει στα σκουπίδια τους κανόνες και τις αρχές της» υπερθεματίζει η συντηρητική Frankfurter Allgemeine Zeitung στο σημερινό πολύ επικριτικό κύριο άρθρο της, στο οποίο τονίζεται επιπλέον ότι η πρώτη σε μέγεθος οικονομία της Ευρώπης θα συνεισφέρει την μερίδα του λέοντος, 135 δισεκατομμύρια ευρώ στο πακέτο των 500 δισεκατομμυρίων, αν τελικά το γαλλο-γερμανικό σχέδιο υιοθετηθεί από τους 27.

Η Αγγελα Μέρκελ παραδέχθηκε ότι η πρόταση, η οποία στηρίζεται από το συντηρητικό της κόμμα, είναι «τολμηρή» και υποψήφιος στόχος για επικρίσεις στην Γερμανία.

Η πρωτοβουλία που παρουσιάσθηκε χθες προβλέπει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα χρηματοδοτήσει αυτό το οικονομικό πακέτο στήριξης για την οικονομική ανάκαμψη δανειζόμενη στο όνομα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Γερμανική Αμνηστία ζητά έρευνα για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα του Γιάνη Βαρουφάκη

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

Γερμανία: Απαγορεύει στον Γιάνη Βαρουφάκη την είσοδο και κάθε πολιτική δραστηριότητα στη χώρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr