Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μακρόν «ρίχνει» 8 δισ. στη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία

Ο Μακρόν «ρίχνει» 8 δισ. στη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

O πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ένα φιλόδοξο σχέδιο στήριξης της αυτοκινητοβιομηχανίας, ύψους άνω των 8 δισεκατομμυρίων ευρώ, που έχει ως βασικό στόχο να καταστήσει τη χώρα τον μεγαλύτερο παραγωγό «καθαρών» οχημάτων στην Ευρώπη.

«Το κράτος θα συμβάλει με βοήθεια ύψους λίγο πάνω από 8 δισεκ. στον τομέα», είπε ο Γάλλος πρόεδρος κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο εργοστάσιο κατασκευής εξαρτημάτων και ανταλλακτικών της Valeo στο Ετάπλ, στη βόρεια Γαλλία.

Ο στόχος είναι η Γαλλία να γίνει η κορυφαία παραγωγός καθαρών οχημάτων στην Ευρώπη και η κατασκευή ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων να ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο ετησίως μέσα σε διάστημα μικρότερο των 5 ετών.

Προκειμένου να επιτευχθεί ο σκοπός αυτός, η Γαλλία θα αυξήσει στα 7.000 ευρώ, από 6.000 που είναι σήμερα, την επιδότηση προς τα νοικοκυριά που αγοράζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ο Μακρόν επισήμανε ωστόσο ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα πρέπει να μεταφέρουν την παραγωγή τους από τις άλλες χώρες στη Γαλλία.

Όσον αφορά το κρατικό δάνειο ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την αυτοκινητοβιομηχανία Renault, δεν θα υπογραφεί μέχρις ότου η διοίκηση της εταιρείας και τα συνδικάτα ολοκληρώσουν τις συνομιλίες τους για το μέλλον των εργοστασίων στη Γαλλία και τις θέσεις εργασίας.

Η Renault, πρόσθεσε ο Μακρόν, θα συνεργαστεί με την PSA και την Total σε μια αποκλειστικά γαλλική κοινοπραξία για την κατασκευή μπαταριών για τα ηλεκτρικά και υβριδικά τοκίνητα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Ο Μακρόν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία

Δημοσκόπηση: Το 61% των Γάλλων θεωρεί τον Πούτιν απειλή για την ασφάλεια της χώρας

Γάλλος υπ. Εξωτερικών: «Αν πέσει η Ουκρανία, θα κινδυνεύσει η Ευρωπαϊκή Ένωση»

Γερμανία: 62χρονος εμβολιάστηκε 217 φορές κατά της covid-19

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr