ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σομαλία: Στρατιωτική επιχείρηση ΗΠΑ κατά των ισλαμιστών της αλ Σαμπάμπ

Σομαλία: Στρατιωτική επιχείρηση ΗΠΑ κατά των ισλαμιστών της αλ Σαμπάμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι αμερικανικές δυνάμεις προχώρησαν σε στρατιωτική επιχείρηση κατά της ισλαμικής οργάνωσης αλ Σαμπάμπ στη Σομαλία, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αντιναύαρχος Τζον Κίρμπι.

«Βρισκόμαστε τώρα στη διαδικασία αξιολόγησης των αποτελεσμάτων της επιχείρησης και θα δώσουμε περισσότερες πληροφορίες, όταν έρθει η ώρα» ανέφερε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, χωρίς να πει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η ανακοίνωση του αμερικανικού Πενταγώνου έγινε μία ημέρα μετά την επίθεση από τους αντάρτες της οργάνωσης αλ Σαμπάαμπ στην έδρα των μυστικών υπηρεσιών της Σομαλίας στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου. Η αστυνομία και οι δυνάμεις ασφαλείας απέκρουσαν την επίθεση, σκοτώνοντας επτά ισλαμιστές. Τρία μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και ένας πολίτης σκοτώθηκαν, σύμφωνα με ανακοίνωση του τοπικού υπουργείου Εσωτερικών.

Οι ισλαμιστές της αλ-Σαμπάαμπ πραγματοποίησαν πρόσφατα και άλλες ανάλογες ενέργειες στο Μογκαντίσου, ιδιαίτερα εναντίον του οικιστικού συγκροτήματος όπου στεγάζεται η προεδρία της Σομαλίας αλλά και κατά του κτηρίου που βρίσκεται το εθνικό κοινοβούλιο. Εξαπολύουν επίσης τακτικά επιθέσεις εναντίον των χωρών που συμμετέχουν στην Αφρικανική Ένωση και ιιδίως κατά της γειτονικής Κένυας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ιρανοί αποχώρησαν από τις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ και απαιτούν επίσημη συγγνώμη του Ντόναλντ Τραμπ

Ο Τραμπ δήλωσε στο Fox News ότι εάν το Ιράν κλείσει τα Στενά του Ορμούζ, «θα τους ανατινάξω τα πέταλα»

Ο Τραμπ προειδοποίησε τους Ιρανούς για τα Στενά του Ορμούζ: «Αν τα κλείσετε, δεν θα έχετε πλέον χώρα» – «Δεν θα καταφέρετε καν να επιστρέψετε στην αναθεματισμένη τη χώρα σας»

Νέες απειλές Τραμπ κατά της Τεχεράνης: Θα πλήξουμε το Ιράν ακόμα πιο σκληρά αν δεν συγκρατήσει τη Χεζμπολάχ

Δημοσκόπηση-σοκ στο Ισραήλ: «Νικητής του πολέμου το Ιράν»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr