Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

21 χρόνια φυλακή στον ακροδεξιό Νορβηγό που σκότωσε την αδερφή του και επιτέθηκε σε τζαμί

21 χρόνια φυλακή στον ακροδεξιό Νορβηγό που σκότωσε την αδερφή του και επιτέθηκε σε τζαμί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ποινή φυλάκισης 21 ετών επιβλήθηκε την Πέμπτη στον 21χρονο ακροδεξιό Νορβηγό, ο οποίος, έχοντας ρατσιστικά κίνητρα, δολοφόνησε την Κινέζα ετεροθαλή αδερφή του και επιχείρησε να σκοτώσει κι άλλους προσκυνητές, κατά τη διάρκεια επίθεσης σε τζαμί.

Ο Φίλιπ Μανσχάους είχε εκφράσει απόψεις κατά των μεταναστών και των μουσουλμάνων, πριν από την επίθεση που πραγματοποίησε στις 10 Αυγούστου 2019, ενώ ήταν απρόθυμος να αποκαλύψει περισσότερα κατά τη διάρκεια της δίκης.

Ο 22χρονος, σήμερα, Μανσχάους, πυροβόλησε και σκότωσε τη Ζοάν Ίλε-Χάνσεν στο σπίτι τους, εξηγώντας αργότερα ότι πίστευε πως η υιοθετημένη κόρη της συζύγου του πατέρα του αποτελούσε κίνδυνο για την οικογένεια λόγω της ασιατικής καταγωγής της.

Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στο τζαμί al-Noor, κοντά στο σπίτι του και περίπου 20 χιλιόμετρα δυτικά του Όσλο, μπήκε στο κτίριο και πυροβόλησε αρκετές φορές, χωρίς πάντως να πετύχει κάποιον, ενώ ένας 65χρονος, μέλος του ναού, κατάφερε να τον εξουδετερώσει, πριν κλιμακώσει τη δράση του.

«Μπήκε με σκοπό να σκοτώσει όσο το δυνατόν περισσότερους μουσουλμάνους», δήλωσε η δικαστής.

Ο Μανσχάους είχε εκφράσει, μέσω social media, τον θαυμασμό του για τη σφαγή περισσότερων των 50 ανθρώπων σε δύο τζαμιά της Νέας Ζηλανδίας πέρυσι από έναν λευκό δράστη, που μαγνητοσκοπούσε live τις ενέργειές του.

Ξύπνησαν μνήμες… Μπρέιβικ

Η επίθεση του Μανσχάους ξύπνησε, επίσης, μνήμες, από τη σφαγή 77 ανθρώπων από τον ακροδεξιό Άντερς Μπρέιβικ το 2011, στη χειρότερη θηριωδία που έχει καταγραφεί στη Νορβηγία.

Ο Μανσχάους φορούσε κράνος με ενσωματωμένη κάμερα, μαγνητοσκοπώντας την είσοδό του στο τζαμί, αλλά απέτυχε στην προσπάθειά του να μεταδώσει live την επίθεση που πραγματοποιήσε αμέσως μετά.

Στην πρώτη ακρόαση του δικαστηρίου τον περασμένο Αύγουστο, ο δράστης εμφανίστηκε με μαυρισμένα μάτια και μώλωπες στο πρόσωπο και το λαιμό, τα οποία «κληρονόμησε» κατά την εξουδετέρωσή του μέσα στο τζαμί.

Το δικαστήριο απέρριψε την έκκληση της υπεράσπισης να κηρύξει τον Μανσχάους παρανοϊκό, στηριζόμενο αντ’ αυτού σε μια ψυχιατρική αξιολόγηση που τον έκρινε ικανό να εκδικηθεί.

Η 21ετή ποινή φυλάκισης, περιείχε επίσης μια σημείωση, που ανέφερε πως η απελευθέρωσή του μπορεί να αναβληθεί επ’ αόριστον εάν εξακολουθεί να θεωρείται απειλή για την κοινωνία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ηλιούπολη: Το πιθανότερο σενάριο για τους θανάτους μητέρας και γιου από σφαίρες στο κεφάλι

Ηλιούπολη: Μητέρα και γιος βρέθηκαν νεκροί με σφαίρα στο κεφάλι

Οικογενειακή τραγωδία στην Ηλιούπολη: Μητέρα και γιος νεκροί στο σπίτι τους με σφαίρα στο κεφάλι

Άγιοι Ανάργυροι: O 39χρονος δολοφόνος της Κυριακής είχε κάνει χρήση ναρκωτικών πριν τη σφάξει

Στο Τζάνειο νοσηλεύεται φρουρούμενος ο 39χρονος δολοφόνος της Κυριακής – Φόβοι για νέα απόπειρα αυτοκτονίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr