Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ΗΠΑ ξεκινάνε στρατιωτική εκπαίδευση και κατάρτιση στην Κυπριακή Δημοκρατία

Οι ΗΠΑ ξεκινάνε στρατιωτική εκπαίδευση και κατάρτιση στην Κυπριακή Δημοκρατία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας στο πρόγραμμα Διεθνούς Στρατιωτικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΙΜΕΤ – International Military Education and Training) ανακοίνωσε η Αμερικανική Πρεσβεία στην Κύπρο.

Σε σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Κύπρο, στην οποία η Κυπριακή Δημοκρατία χαρακτηρίζεται σημαντικός εταίρος στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, σημειώνεται ότι το πρόγραμμα θα αρχίσει από το αμερικανικό οικονομικό έτος 2021, δεδομένου ότι το σχετικό κονδύλι θα εγκριθεί από το Κογκρέσο.

«Το πρόγραμμα IMET αποτελεί στοιχείο – κλειδί της αμερικανικής βοήθειας για την ασφάλεια, προωθώντας περιφερειακές δυνατότητες σταθερότητας και άμυνας, μέσω επαγγελματικής στρατιωτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

»Το IMET παρέχει στους εκπαιδευόμενους “συμμαχικών και φιλικών εθνών” πολύτιμη εκπαίδευση και στρατιωτικές πρακτικές στα πρότυπα των ΗΠΑ», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η Αμερικανική Πρεσβεία στην Κύπρο προσθέτει ότι «το ΙΜΕΤ χρησιμεύει ως αποτελεσματικό μέσο για την ενίσχυση των στρατιωτικών συνεργασιών και των διεθνών συνασπισμών που υπερασπίζονται τα συμφέροντά μας για την εθνική ασφάλεια».

Τέλος, η σχετική ανακοίνωση καταλήγει υπογραμμίζοντας πως το πρόγραμμα συνάδει με τη Στρατηγική της Ανατολικής Μεσογείου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ενώ η Κυπριακή Δημοκρατία χαρακτηρίζεται ένας «σημαντικός εταίρος στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, με τον οποίο οι ΗΠΑ επιθυμούν εμβάθυνση των διμερών σχέσεων για την προώθηση της περιφερειακής σταθερότητας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διπλωματικές πηγές: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την Κύπρο και προσβάλει τις μνήμες των θυμάτων

«Ο Τραμπ δεν είναι σε θέση να πληρώσει τα πρόστιμα 454 εκατ. δολαρίων που του επιβλήθηκαν» λένε οι δικηγόροι του

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Μπάιντεν

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr