Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε εξέλιξη η μάχη στη Μαριούπολη – Πληροφορίες, εικόνες, βίντεο

Σε εξέλιξη η μάχη στη Μαριούπολη – Πληροφορίες, εικόνες, βίντεο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι πληροφορίες όπως ανεβαίνουν στο twitter από το μέτωπο στη Μαριούπολη, όπου οι αντάρτες αυτονομιστές πολιορκούν ή έχουν ήδη εισέλθει στην πόλη.

Μεγάλη επίθεση με ρουκέτες των ανταρτών κοντά στη Μαριούπολη. Χτύπησαν θέσεις των Ουκρανών στα χωράφια εκτός της πόλης. Εκεί οι Ουκρανοί είχαν σκάψει χαρακώματα για να αμυνθούν.

mariupoli-1

Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Μαριούπολης είναι Έλληνες και Ρώσοι. Οι Ουκρανοί είναι μια μικρή μειοψηφία. Ορισμένες εκατοντάδες Ουκρανών έκαναν το μεσημέρι της Πέμπτης διαδήλωση στη Μαριούπολη για να υποστηρίξουν τους στρατιώτες και τους ναζί εθελοντές που υπερασπίζονται την πόλη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι 6.000 άνδρες που υπηρετούν στην πολιτοφυλακή του Ντονέτσκ, δηλαδή ρωσόφωνοι αυτονομιστές, με 300 περίπου τεθωρακισμένα οχήματα διαφόρων τύπων, μεταξύ των οποίων και τανκς, έχουν μπει στην πόλη και μάχονται ενάντια στους “εθελοντές” του ναζιστικού τάγματος Αζόφ.

Οι Ουκρανοί στρατιώτες που υπερασπίζονται τη Μαριούπολη απορούν: “Που είναι το πυροβολικό μας; Που είναι η αεροπορία μας;”. Εύλογη απορία, όταν έχουν απέναντί τους αντάρτες με τανκς και εκείνοι, υποτίθεται τακτικός στρατός, δεν έχουν ούτε αεροπορική κάλυψη, ούτε πυροβολικό ή αντιαρματικά να σταματήσουν τα τανκς των αυτονομιστών.

Δείτε απογευματινό βίντεο της Πέμπτης, πριν πέσει η νύχτα, με τους αντάρτες να σφυροκοπούν τις θέσεις των Ουκρανών, στρατιωτών και εθελοντών νεοναζί:

Οι “εθελοντές” του τάγματος Αζόφ λέγεται ότι έχουν εγκαταλείψει τα χαρακώματά τους ανατολικά της πόλης και έχουν υποχωρήσει.

map

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν βοήθησε αρκετά την Ουκρανία – Θα το κάνουμε για να κερδίσει τον πόλεμο

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Η Ρωσία θα πουλά 30% φθηνότερο το φυσικό αέριο στην Κίνα

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr