Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αποθρασύνθηκε ο Ερντογάν και απειλεί: Ή πολεμήστε ή ξεκινήστε διαπραγματεύσεις

Αποθρασύνθηκε ο Ερντογάν και απειλεί: Ή πολεμήστε ή ξεκινήστε διαπραγματεύσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια μέρα μετά το σόου που έστησε στην Αγιά Σοφία για την πρώτη προσευχή μετά την μετατροπή της σε τζαμί, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε σε απειλητικό τόνο και είπε ότι η Τουρκία δεν έχει βλέψεις στο έδαφος και τους φυσικούς πόρους κανενός αλλά «δεν επιτρέπουμε σε κανένα να απλώσει χέρι στα συμφέροντά μας και το δίκαιό μας».

«Η Τουρκία δεν έχει βλέψεις για τα εδάφη κανενός, δεν θέλει τους φυσικούς πόρους κανενός, οι αντιδράσεις για όσα κάνει γίνονται αποδεκτές με σεβασμό (!) και το μόνο που ενοχλεί κάποιους είναι… το τουρκικό έθνος».

Αυτά κι άλλα πολλά είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την ώρα που σύσσωμος ο δυτικός κόσμος καταδικάζει τη μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί και τον καλεί να σταματήσει τις προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε και απειλητικός, καλώντας όσους μιλούν (δεν κατονόμασε ποιους εννοεί) κατά της Τουρκίας είτε να βγούν στο πεδίο είτε να αρχίσουν τις διαπραγματεύσεις.

Όπως μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης στον Ελεύθερο Τύπο, ο Ερντογάν είπε:

«Όσοι μιλούν και συμπεριφέρονται εναντίον της χώρας μας με τρόπο που δεν αρμόζει με την πολιτική, την διπλωματία, την καλή πρόθεση και την λογική, τους προειδοποιώ ξεκάθαρα:

»Αν λάβετε το τίμημα που έχουμε πληρώσει, ορίστε, βγείτε στο πεδίο.

»Αν δεν έχετε τέτοιο σκοπό, τότε το συντομότερο αρχίστε τις διαπραγματεύσεις».

Ισχυρίστηκε δε ότι η αιτία που κάποιες χώρες προκαλούν θόρυβο δεν είναι η Αγία Σοφία και η ανατολική Μεσόγειος αλλά το τουρκικό έθνος και η παρουσία των μουσουλμάνων.

«Σχετικά με τα βήματα που κάναμε στο θέμα της χρήσης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, πέραν κάποιων φαινομενικών αντιδράσεων γενικά γίνονται αποδεκτά με σεβασμό.

»Άλλωστε, γνωρίζουμε ότι τις τελευταίες μέρες η αιτία που κάποιες χώρες προκαλούν μεγάλο θόρυβο, δεν είναι η Αγία Σοφία και η ανατολική Μεσόγειος αλλά στην πραγματικότητα το τουρκικό έθνος και η παρουσία των μουσουλμάνων σε αυτή την περιοχή», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Εμείς δεν έχουμε βλέψεις στο έδαφος, τους φυσικούς πόρους κανενός, αλλά δεν επιτρέπουμε σε κανένα να απλώσει χέρι στα συμφέροντά μας και το δίκαιό μας», είπε ο Τούρκος πρόεδρος που δήλωσε και έτοιμος για… διαπραγμάτευση.

«Είμαστε έτοιμοι να αξιολογήσουμε και να διαπραγματευτούμε κάθε δίκαιη ηθική πρόταση.

»Την απάντησή μας ενάντια στις επιμονές και τους παλληκαρισμούς τη δείχνουμε άλλωστε στο πεδίο της δράσης.

»Εάν χρειαστεί δεν θα διστάσουμε να κάνουμε και περισσότερα», πρόσθεσε.

Και επανέλαβε ότι «από το Ιράκ στη Συρία, από τη Λιβύη μέχρι το Αιγαίο, όπου υπάρχει απειλή εναντίον της χώρας μας πήγαμε, δείξαμε την δύναμη και την αποφασιστικότητά μας χωρίς να διστάσουμε».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr