Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισχυροί και πλούσιοι Ρεπουμπλικανοί θέλουν να φύγει ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο

Ισχυροί και πλούσιοι Ρεπουμπλικανοί θέλουν να φύγει ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, με τον Ντόναλντ Τραμπ να βρίσκεται στην κυριολεξία… με την πλάτη στον τοίχο.

Ο αντίπαλός του από το Δημοκρατικό Κόμμα, Τζο Μπάιντεν, προηγείται σ’ όλες τις δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, διαθέτοντας προβάδισμα έως και 10 ποσοστιαίων μονάδων.

Την ίδια ώρα, η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, οι παλινωδίες στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς και οι πρώτες ρωγμές στην οικονομία αποτελούν σημαίνοντα ναρκοπέδια στην προσπάθεια επανεκλογής του Ρεπουμπλικανού προέδρου.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτά, καθώς πέραν των έξωθεν προκλήσεων, ο Τραμπ καλείται να αντιμετωπίσει και τους… Δούρειος Ίππους που βρίσκονται εντός του κόμματός του.

Δεν είναι λίγοι, άλλωστε, όσοι επιθυμούν την έξοδο του Τραμπ από την ηγεσία των Ρεπουμπλικάνων.

Οι πλούσιοι συντηρητικοί

Ο Τζιμ Τος είναι ένας πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, ο οποίος είναι στενά συνδεδεμένος με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Είναι υπέρμαχος της οπλοχρησίας, υποστηρικτής της χαμηλής φορολογίας και σε γενικές γραμμές ταυτίζεται σχεδόν πλήρως με την ατζέντα Τραμπ.

Ωστόσο, ξοδεύει όλα τα χρήματά του, προκειμένου ο νυν πρόεδρος να αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο.

Πρόκειται για έναν από τους ολοένα και αυξανόμενους πλούσιους συντηρητικούς των ΗΠΑ, οι οποίοι θεωρούν τον Τραμπ απειλή για τη Δημοκρατία και το ίδιο το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα και έτσι, έχουν επιλέξει να στηρίξουν τον υποψήφιο των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν.

Επανάληψη του 2016

Κάτι αντίστοιχο βέβαια είχε συμβεί και παλαιότερα, όταν το κίνημα Never Trump στους κόλπους των Ρεπουμπλικάνων προσπάθησε ανεπιτυχώς να εμποδίσει την εκλογή Τραμπ στο προεδρικό αξίωμα.

Ωστόσο, αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά, καθώς το συγκεκριμένο κίνημα είναι πιο δυνατό από ποτέ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αναλυτές του Δημοκρατικού Κόμματος σχολιάζουν με νόημα ότι ουδέποτε έχουν ξαναδεί μια τέτοια προσπάθεια, σε τόσο ευρεία κλίμακα, στο εσωτερικό του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Παρότι προς το παρόν είναι άγνωστο αν τελικώς οι προσπάθειες αυτές θα ευοδωθούν και θα αποδώσουν καρπούς, το μόνο σίγουρο είναι ότι η πόλωση στο εσωτερικό της αμερικανικής πολιτικής σκηνής έχει βρεθεί στο ζενίθ, με άγνωστες επιπτώσεις τόσο σε επίπεδο οικονομίας όσο και σε επίπεδο γεωπολιτικής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Ο Ζελένσκι πανευτυχής που θα πάρει νέα αμερικανικά δισ. δολάρια

Η NASA προειδοποιεί: «Η Κίνα θα στείλει όπλα στο Φεγγάρι»

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε το πακέτο βοήθειας σε Ουκρανία και Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr