Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η αραβική φυλή Αλ Ακιντάντ κήρυξε τον πόλεμο σε Κούρδους (SDF) και Αμερικανούς στη Συρία

Η αραβική φυλή Αλ Ακιντάντ κήρυξε τον πόλεμο σε Κούρδους (SDF) και Αμερικανούς στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η αραβική φυλή Αλ Ακιντάντ στη Συρία ανακοίνωσε την Κυριακή τη συγκρότηση μιας πολιτοφυλακής («Στρατός Αλ Ακιντάτ») για να πολεμήσει ενάντια στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και τους Αμερικανούς συμμάχους τους, που ελέγχουν τα συριακά εδάφη ανατολικά του ποταμού Ευφράτη.

Οι σεΐχηδες και οι πρεσβύτεροι της φυλής πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πόλη της Ντέιρ αλ Ζουρ, η οποία ελέγχεται από το συριακό καθεστώς και καταφέρθηκαν ενάντια στα «εγκλήματα» των «συμμοριών των SDF με την υποστήριξη των αμερικανοσιωνιστών, που ξεπέρασαν όλες τις κόκκινες γραμμές».

Οι πρεσβύτεροι της φυλής Αλ Ακιντάντ διακήρυξαν ότι θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπίσουν τους κατακτητές, δηλαδή τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και τους Αμερικανούς, για να απελευθερώσουν όλα τα συριακά εδάφη, ώστε η Συρία να παραμείνει η ηγέτιδα του αραβικού έθνους υπό την ηγεσία του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Συγκρότησαν μάλιστα «πολιτικό συμβούλιο» από τους πρεσβύτερους της φυλής, για να συγκροτήσει με τη σειρά του τον «Στρατό των Ακιντάντ», που θα «ξεφορτωθεί» την αμερικανική κατοχή και τα όργανά της.

Ο «Στρατός» της φυλής Ακιντάντ θα πολεμήσει σε συντονισμό με τον συριακό αραβικό στρατό και θα «εξαλείψει την τρομοκρατία» και τις «εγκληματικές συμμορίες».

Το «πολιτικό συμβούλιο» της φυλής Αλ Ακιντάντ ανακοίνωσε την έναρξη λαϊκής αντίστασης ενάντια στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), τις οποίες δήλωσε ότι θεωρεί νόμιμο στόχο της αντίστασης και κάλεσε όσους συνδέονται με τον «κατακτητή» και τους υποστηρικτές τους να τους εγκαταλείψουν, αλλιώς θα θεωρηθούν και αυτοί νόμιμοι στόχοι της αντίστασης, όπως ο κατακτητής (σ.σ. Αμερικανοί), τα όργανά του και οι μισθοφόροι του (SDF).

Καταλήγουν: «Υποστηρίζοντας τη Συρία υπό την ηγεσία του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και επιβεβαιώνουμε την εθνική ενότητα, την ενότητα γης και λαού».

Βεβαίως την ανατολική Συρία από το Ισλαμικό Κράτος απελευθέρωσαν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), όχι ο Άσαντ και ο διαλυμένος στρατός του, ούτε οι Ιρανοί σύμμαχοί του.

Για την ακρίβεια ο Άσαντ είχε χάσει ολότελα τον πόλεμο πριν τον σώσουν οι Ρώσοι.

Την ώρα που ο «γενναίος» Συριακός Αραβικός Στρατός είχε διαλυθεί ή είχε τραπεί σε άτακτο φυγή, οι μόνοι που στάθηκαν και αντιμετώπισαν τους τζιχαντιστές ήταν οι Κούρδοι.

Η αραβική φυλή Αλ Ακιντάντ είναι η μεγαλύτερη αραβική φυλή της Μεσοποταμίας.

Μιντιακοί ακτιβιστές στο Twitter αναφέρουν ότι ένας λόγος της «εξέγερσης» της φυλής ενάντια στις SDF είναι τα πετρελαϊκά κοιτάσματα των πετρελαιοπηγών Ομάρ στην επαρχία της Ντέιρ αλ Ζουρ.

Τα κοιτάσματα αυτά η φυλή τα θέλει δικά της, βρίσκονται εξάλλου στα εδάφη της και όχι υπό τον έλεγχο SDF και Αμερικανών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καύσιμα: Τιμές-φωτιά με πάνω από 2 ευρώ το λίτρο η αμόλυβδη σε 15 περιφέρειες και νησιά

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr