Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λιβύη: Μετά την Τουρκία και το Κατάρ θα εμπλακεί στρατιωτικά υπέρ των Τουρκολίβυων

Λιβύη: Μετά την Τουρκία και το Κατάρ θα εμπλακεί στρατιωτικά υπέρ των Τουρκολίβυων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επιβεβαίωση του TRIBUNE για ανάπτυξη εκτός από τουρκικών και καταριανών στρατευμάτων στη Λιβύη, στα εδάφη που ελέγχει η ισλαμιστική κυβέρνηση του Τουρκολίβυου Φαγιέζ αλ Σαράτζ.

Μια συμφωνία συνήφθη με το Κατάρ και την Τουρκία για την αποστολή στην Τρίπολη στρατιωτικών συμβούλων για να βοηθήσουν στην ενίσχυση της στρατιωτικής ικανότητας των δυνάμεων της λιβυκής Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNA), ανακοίνωσε την Τρίτη ο υφυπουργός Άμυνας των ισλαμιστών Σαλάχ Αλ Ναμρούς.

«Συμφωνήσαμε με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και τον υπουργό του Κατάρ Χαλέντ μπεν Μοχάμεντ Αλ Ατίγια σε μια τριμερή συνεργασία για την οικοδόμηση του στρατιωτικού θεσμού, στους τομείς της εκπαίδευσης και των συμβουλών», δήλωσε ο Αλ Ναμρούς.

Χθες, Δευτέρα, ο υπουργός Άμυνας του Κατάρ Χαλέντ μπεν Μοχάμαντ αλ Ατίγια βρέθηκε στην Τρίπολη ταυτόχρονα με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ για να συζητήσουν για μια «τριμερή» στρατιωτική συνεργασία ανάμεσα στην Ντόχα, την Άγκυρα και την Τρίπολη.

Γίνεται, επίσης λόγος για μια συμφωνία για «την αποστολή στρατιωτικών συμβούλων στη Λιβύη» και για εκπαίδευση Λίβυων ευέλπιδων (ευέλπιδες ισλαμιστές, ακούγεται τουλάχιστον αστείο, αλλά είναι άκρως επικίνδυνο) στις στρατιωτικές ακαδημίες της Τουρκίας και του Κατάρ, ανακοίνωσε ο Ναμρούς μετά τις συνομιλίες που είχε με τις αντιπροσωπείες της Τουρκίας και του Κατάρ.

Ο ίδιος δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τους όρους, ούτε για το χρονοδιάγραμμα της συμφωνίας αυτής.

Στη διάρκεια κοινής συνάντησής τους με τον πρωθυπουργό Φαγιέζ Αλ Σάρατζ, μίλησαν «για τις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη και τη στρατιωτική κινητοποίηση ανατολικά της Σύρτης και στην περιοχή της Τζούφρα» νοτιότερα, σύμφωνα με το γραφείο της GNA για τα μέσα ενημέρωσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Λίντσεϊ Γκράχαμ έριξε «σφαλιάρα» στον Χακάν Φιντάν της Τουρκίας για το Ιράν

Με το 60% της παλαιστινιακής κοινής γνώμης να στηρίζει τη Χαμάς ο Αμπάς προκηρύσσει εκλογές για το 2026

Στρατηγική σιωπή: Στην Ουάσιγκτον ο Νετανιάχου για σύνοδο «κεκλεισμένων των θυρών» υπό τον φόβο του Ιράν

Ποια «ήρεμα νερά»; – Ρεκόρ πενταετίας στις τουρκικές παραβιάσεις των ελληνικών χωρικών υδάτων

Προκλητικός Τσελίκ λίγο πριν τη συνάντηση Ερντογάν-Μητσοτάκη: Ζητά «αποστρατιωτικοποίηση» νησιών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr