ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακιντάτ Φυλή, Ενέργεια, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ντέιρ αλ Ζουρ, Πετρέλαιο, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Χαλέπι,

















































Σε υστερία και νευρικό κλονισμό οι τουρκικές εφημερίδες με την Τριμερή Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ
Συρία: Το τζιχαντιστικό καθεστώς της Δαμασκού επιτέθηκε στους Κούρδους στο Χαλέπι
Αποκάλυψη Politico: Πυρηνική συνεργασία Γαλλίας και Ρωσίας στη Γερμανία εν μέσω πολέμου στην Ουκρανία
Τελεσίγραφο Νετανιάχου στην Τουρκία: «Όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να επαναφέρουν την αυτοκρατορία τους, τους λέμε ότι αυτό δεν θα συμβεί»
Η τρομακτική επιστροφή του Ισλαμικού Κράτους - Οι τζιχαντιστές «επιστρατεύουν» την Τεχνητή Νοημοσύνη 
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Αντιπρόσωποι από 55 αραβικές φυλές συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη στο ξενοδοχείο «Al-Shahbah» στην πόλη του Χαλεπιού για να συζητήσουν την κατάσταση ανατολικά του Ευφράτη.
Τα συριακά εδάφη ανατολικά του Ευφράτη ελέγχονται από τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), που υποστηρίζονται από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ.
Η συριακή κυβέρνηση επιθυμεί να ανακαταλάβει τα εδάφη αυτά, που αντιστοιχούν στο 1/3 της συριακής επικράτειας.
Ωστόσο, επειδή γνωρίζει ότι ο συριακός στρατός δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί με Κούρδους και Αμερικανούς, υποκινεί φυλάρχους με φιλοκυβερνητικά φρονήματα να εξεγερθούν κατά της «κουρδοαμερικανικής κατοχής».
Οι σχέσεις μεταξύ Κούρδων και Δαμασκού χειροτέρεψαν μετά την απόφαση των πρώτων να παραχωρήσουν τις πετρελαιοπηγές στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζουρ της ανατολικής Συρίας σε αμερικανική εταιρεία ενέργειας.
Οι αντιπρόσωποι των αραβικών φυλών από το Χαλέπι ανακοίνωσαν ότι υποστηρίζουν τις φυλές Αλ Μπαγάρα και Αλ Ακιντάτ της ανατολικής Συρίας στην ένοπλη αντίσταση που προετοιμάζουν ενάντια στους Αμερικανούς και στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).
Υποσχέθηκαν ότι θα υποστηρίξουν στρατιωτικά και οικονομικά τις δύο αραβικές φυλές της επαρχίας Ντέιρ Αλ Ζουρ να υπερασπιστούν τη γη τους.
Δεν παρέλειψαν να δηλώσουν ότι θεωρούν πρωτεύουσα όλων των Σύρων τη Δαμασκό, ηγέτη τους τον Μπασάρ αλ Άσαντ και μοναδικό στρατό στη χώρα τον Συριακό Αραβικό Στρατό.
Διαμήνυσαν επίσης ότι καμία ομάδα, ή άτομα, δεν μπορούν να λάβουν αποφάσεις για ούτε μια σπιθαμή συριακής γης, «η Συριακή Αραβική Δημοκρατία ανήκει σε όλους τους Σύρους» και όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον συριακό λαό.
«Κανένας άνθρωπος, κοινωνική τάξη, ακόμα και μια ολόκληρη φατρία δεν έχει το δικαίωμα να διαθέσει μέρος της συριακής επικράτειας», είπαν.
Απαίτησαν την αποχώρηση όλων των αμερικανικών και τουρκικών δυνάμεων από το έδαφος της Συρίας δίχως προϋποθέσεις.






















































