Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τουρκολίβυος Σαράτζ συναντήθηκε «κεκλεισμένων των θυρών» με τον Ερντογάν

Ο Τουρκολίβυος Σαράτζ συναντήθηκε «κεκλεισμένων των θυρών» με τον Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε την Κυριακή μια συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών με τον επικεφαλής της ισλαμιστικής λιβυκής κυβέρνησης στελεχών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ, λίγο πριν από μια συνάντηση στο Μαρόκο ανάμεσα σε εκπροσώπους των δύο αντίπαλων Αρχών στη Λιβύη.

Η συνάντηση ανάμεσα στον πρόεδρο Ερντογάν και τον επικεφαλής της ισλαμιστικής Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNA) με έδρα την Τρίπολη, Φαγιέζ αλ Σαράτζ, πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία χωρίς να δίνει λεπτομέρειες.

Να σημειωθεί ότι ο Φαγιέζ αλ Σαράτζ είναι Τουρκολίβυος, ανήκει δηλαδή στην οθωμανική μειονότητα της Λιβύης.

Μπορεί και συναντιέται με τον Ερντογάν «κεκλεισμένων των θυρών» επειδή μιλάνε μεταξύ τους τουρκικά. Αλλιώς ο Ερντογάν θα ήθελε και μεταφραστή.

Φωτογραφία της συνάντησης δημοσιοποιήθηκε στον ιστότοπο της προεδρίας και δείχνει τον Ερντογάν και τον Σάρατζ να στέκονται ο ένας δίπλα στον άλλο, με ουδέτερη έκφραση στο πρόσωπο.

Δεν έγιναν δηλώσεις στον Τύπο.

Μετά την πτώση του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι το 2011, η Λιβύη έχει γίνει πεδίο μαχών επιρροής και σήμερα δύο αρχές διεκδικούν την εξουσία: η ισλαμιστική GNA του Φάγεζ αλ Σάρατζ, που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ, και μια εξουσία που ενσαρκώνει ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Λιβύης, στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ, ο ισχυρός άνδρας των κοινοβουλευτικών, που υποστηρίζεται από τη νόμιμα εκλεγμένη Βουλή των Αντιπροσώπων και τον πρόεδρό της, Ακίλα Σάλεχ.

Η Τουρκία υποστηρίζει την ισλαμιστική GNA, που μεγάλο μέρος της αποτελείται από Τουρκολίβυους, απέναντι στον Χάφταρ, ο οποίος υποστηρίζεται από την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, και πολιτικά από τη Γαλλία, την Ελλάδα και αθέατα από το Ισραήλ.

Στις 21 Αυγούστου οι αντίπαλες αρχές στη Λιβύη ανακοίνωσαν χωριστά τον τερματισμό των εχθροπραξιών και την προσεχή διοργάνωση εκλογών, μια πρωτοβουλία που χαιρέτισαν ο ΟΗΕ και πολλές αραβικές και δυτικές χώρες.

Εκπρόσωποι των δύο στρατοπέδων συναντώνται για συνομιλίες στο Μαρόκο.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σε ένα τουριστικό συγκρότημα νότια της πρωτεύουσας Ραμπάτ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr