ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Λιβύη, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Φαγιέζ Αλ Σαράτζ,


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Ο Βέλγος πρωθυπουργός αρνείται να «πειράξει» τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια υπό τον φόβο της ρωσικής «οργής»
Pontians: 'Nikos Kapetanidis' Action Association honors journalist Uzay Bulut
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Παρασκευή πως η Τουρκία έχει αναστατωθεί από την είδηση ότι η διεθνώς αναγνωρισμένη (ισλαμιστική) κυβέρνηση του συμμάχου της, του Τουρκολίβυου πρωθυπουργού Φαγιέζ αλ Σαράτζ, θέλει να παραιτηθεί τον ερχόμενο μήνα και πρόσθεσε πως η Άγκυρα μπορεί να διεξαγάγει την ερχόμενη εβδομάδα συνομιλίες με την κυβέρνηση του Σαράτζ σχετικά με το θέμα.
Υπενθυμίζεται ότι ο Σαράτζ ανακοίνωσε προχθές, Τετάρτη, την πρόθεσή του να παραιτηθεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.
«Μια εξέλιξη όπως αυτή, το άκουσμα μιας τέτοιας είδησης, μας αναστάτωσε», δήλωσε ο Ερντογάν μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη προσθέτοντας πως τουρκικές αντιπροσωπείες μπορεί να διεξαγάγουν συνομιλίες με την κυβέρνηση του Σαράτζ την ερχόμενη εβδομάδα.
«Με τις συναντήσεις αυτές, με τη θέληση του Θεού, θα στρέψουμε το θέμα αυτό προς την κατεύθυνση που χρειάζεται να στραφεί», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.
Η ισλαμιστική κυβέρνηση Σαράτζ αποτελείται από Τουρκολίβυους (οθωμανική μειονότητα Λιβύης) και μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.
Μέσω αυτής της πέμπτης φάλαγγας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατέστησε τη Λιβύη προτεκτοράτο του και λεηλατεί τα δημόσια της ταμεία.
Με αυτή την κυβέρνηση εντολοδόχων της Τουρκίας σύναψε την έκνομη και άκυρη συμφωνία για οριοθέτηση ΑΟΖ που ένωσε με αερογέφυρα Τουρκία με Λιβύη.
Ο Ερντογάν έχει κάθε λόγο να είναι αναστατωμένος, οι εξελίξεις μπορεί να σημαίνουν ότι χάνει το προγεφύρωμά του στη Λιβύη και πρέπει άμεσα να αποσύρει από εκεί στρατό και τζιχαντιστές που έχει μεταφέρει.
Πρέπει να τον έλουσε κρύος ιδρώτας όταν πήρε τα μαντάτα.























































