Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απειλές Ερντογάν: Θα ενισχύσουμε το ναυτικό μας για τη «Γαλάζια Πατρίδα»

Απειλές Ερντογάν: Θα ενισχύσουμε το ναυτικό μας για τη «Γαλάζια Πατρίδα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τορπιλίζει την Σύνοδο Κορυφής (1 – 2 Οκτωβρίου) η Τουρκία με νέες προκλητικές δηλώσεις από τον Ερντογάν και τον Ακάρ, που βάζουν εμπόδια στις προσπάθειές για αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για μια ακόμη φορά προκαλεί και στέλνει μήνυμα ότι θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τη «Γαλάζια Πατρίδα» και τα δικαιώματα της Τουρκίας.

«Σήμερα ως μια από τις 10 χώρες που μπορούν να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν και να συντηρήσουν πολεμικά πλοία, θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις ναυτικές μας δυνάμεις και να προστατεύουμε τη “Γαλάζια Πατρίδα” για να ενισχύσουμε το αίσθημα εμπιστοσύνης στους συμμάχους μας και να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά μας» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Στον μεγάλο του τρόμο λέει ό,τι θέλει. Πολλές χώρες μπορούν να ναυπηγήσουν πολεμικά.

Οπλικά συστήματα για τα πλοία ξέρει να φτιάχνει; Μπορεί; Όχι. Δεν γνωρίζει, δεν κατέχει την τεχνολογία.

Σαν τα ελικόπτερά του, που πετάνε με… αμερικανικές μηχανές και δίχως αυτές είναι σασιά και τίποτα περισσότερο.

Στο ίδιο κλίμα και ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε ότι «οι πρόσφατες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο έδειξαν ότι το να διαθέτει η χώρα μας σύγχρονες ναυτικές δυνάμεις είναι ζωτικής σημασίας» είπε αρχικά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

«Το Πολεμικό Ναυτικό μας θα φτάσει σε ισχυρότερο επίπεδο με την ολοκλήρωση των νέων σχεδίων που κατασκευάζονται από την αμυντική βιομηχανία της χώρας μας.

»Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε με αποφασιστικότητα τα συμφέροντά της σε όλες τις θάλασσες, ειδικά στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Μαύρη Θάλασσα».

Ξέρετε γιατί τα λένε αυτά; Επειδή το προηγούμενο διάστημα το ελληνικό πολεμικό ναυτικό επικράτησε επί του δικού τους, τους «είχαμε», με το πάτημα ενός κουμπιού θα είχαν βυθιστεί όλοι.

Ποιο μάθημα λοιπόν πήραν οι απόγονοι Μογγόλων; Επειδή δεν μπορούν να αποκτήσουν ναυτοσύνη, να ναυπηγήσουν ακόμα περισσότερα πλοία. Ας το κάνουν, περισσότεροι στόχοι για τα δικά μας.

Οι Τούρκοι οφείλουν να καταλάβουν ένα: Και 100 πολεμικά πλοία να ναυπηγήσουν θα τα βυθίσουμε όλα. Πώς; Όπως…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr